TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Új szint a teljesítményben!

Új szint a teljesítményben!

Növénytermesztés - 2024.03.03

Hozambajnok magas olajtartalommal és kiváló betegség-ellenállósággal – az RAGT kínálatában

A 2023-as év a napraforgó-termelők számára kivételes eredményeket hozott, különösen azoknak, akik az RGT Charllotte CL, RGT Vallencia CLP és RGT Guillermo CLP hibrideket választották. Ezek a hibridek nem csupán kiváló teljesítményükkel tűnnek ki, hanem ellenálló képességük és nagy olajtartalmuk révén is magas színvonalat képviselnek a hazai napraforgó-kínálatban.

RGT Charllotte CL: kiemelkedő betegség-ellenállóság és terméshozam

Az RGT Charllotte CL hibrid egyedülálló kombinációja a GeneCare innovációval nemesített betegség-ellenállóságnak és a kiváló terméshozamnak. Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a hibrid nemcsak számottevően ellenáll a kórokozóknak, de rendkívül magas termésátlaggal is bír. Az olajtartalma további előny, hiszen magas olajtartalom esetén a termelők kedvező bonifikációra számíthatnak.

RGT Vallencia CLP: a Clearfield Plus technológia új szintje

Új szint a teljesítményben!Az RGT Vallencia CLP hibrid a Clearfield Plus technológia egy újabb linolsavas fejlesztése, mely kiválóan alkalmazkodik mind extenzív, mind intenzív technológiai környezetekhez. Magas terméshozamai és kiemelkedő GeneCare peronoszpórával szembeni ellenálló képessége a Clearfield Plus technológia adta lehetőségekkel együttesen teszik kiemelkedővé ezt a hibridet. Az idei évben is bizonyította értékét, versenyképes terméshozamával és betegség-ellenállóságával. 2023-ban üzemi eredményei a legjobb napraforgó-területeken 3,8 és 4,4 t/ha között alakultak.

 

RGT Guillermo CLP: teljesítmény és rugalmasság

Az RGT Guillermo CLP hibrid egy olyan magas olajsavas napraforgó, amely a teljesítmény és a rugalmasság tökéletes egyensúlyát hozza a mezőkre. Több év átlagában magas termőképességgel és kiváló olajtartalmával hívta fel a figyelmet magára. Az IKR Agrár Kft. országos fajtakísérleteiben elért kimagasló eredményei, mind csapadékos, mind aszályos időjárási körülmények között, azt mutatják, hogy az RGT Guillermo CLP olyan hibrid, amely minden körülmények között megállja a helyét. 2022-ben a hibrid a 37 hibrides országos fajtakísérletben az első helyen végzett 3,93 t/ha-os átlaggal és 48,4%-os olajtartalommal. 2023-ban ismét dobogóra került 3,65 t/ha-os terméseredménnyel és a 40 hibridből álló fajtasor legmagasabb, 48,4%-os olajtartalmával. Az RGT Guillermo stabilitását jelzi, hogy még száraz évjáratban is kiemelkedő eredményt ért el.

A RGT Charllotte CL, RGT Vallencia CLP és RGT Guillermo CLP hibridek az idei évben is kiemelkedő teljesítményükkel és innovatív tulajdonságaikkal a napraforgó-termelés élvonalába emelkedtek. Ezek a hibridek nem csupán a termelőknek, hanem az ipari feldolgozóknak is új lehetőségeket kínálnak. A 2023-as év új mérföldkő volt az RGT napraforgóhibridek világában, és a jövőre nézve is ígéretes perspektívát jelent a gazdálkodók számára.                                  

Címkék: napraforgó, ragt, vetőmag
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erdőgazdálkodók figyelem! Egyre bővülő erdészeti gépkínálat a ...

A MAGTÁR Kft. már régóta elkötelezett az erdészeti gépek iránt. Az ALBACH aprítógépek és a népszerű STEYR traktorok ...