TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Őszi aktualitások a Cortevától

Őszi aktualitások a Cortevától

Növénytermesztés - 2023.09.28

A Corteva termékkínálatában több olyan terméket találhatnak a kalászos gabona- és repcetermesztők, amelyek segítségével már az őszi időszaktól kezdődően biztosíthatják állományuk gyommentességét.  

Ilyen a Bizon™ gyomirtó szer, amely a magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények széles körével szemben jelent tartós, tartamhatáson alapuló védelmet őszi búza, őszi árpa, valamint tritikálé kultúrákban.

A repce gyomirtására két termék áll a repcetermesztők rendelkezésére, amelyek közül kiválaszthatják területük gyomflórájának leginkább megfelelő hatóanyag-kombinációt. A Runway™ egy pre- valamint korai posztemergens kijuttatási időszakban alkalmazható, tartamhatással is rendelkező gyomirtó szer, amely széles hatásspektrumában megtalálhatók a repce legfontosabb kétszikű gyomnövényei. Kedvező keverhetőségi tulajdonságai lehetőséget teremtenek arra, hogy a cég által ajánlott szelektív egyszikűirtó, valamint regulátorhatású termékekkel együttesen, tankkeverékben kerüljön kijuttatásra. A posztemergens felhasználási időszak készítménye a Belkar™ gyomirtó szer, amely olyan gyomnövények ellen is sikerrel alkalmazható, mint a sebforrasztó zsombor és más keresztesvirágú gyomok, valamint a nyárutó gyomnövényei, pl. a libatop-félék és a csattanó maszlag. A termék felhasználásában rejlő rugalmasság lehetővé teszi az egyszeri, valamint osztott módon történő kijuttatását is, amellyel még inkább a helyi körülményekre szabható a gyomirtási technológia.

Őszi aktualitások a Cortevától

Már az állomány télre való felkészítését segíti a Metkon™ 60 gombaölő szer, melynek emelt hatóanyagtartalma markáns regulátor-hatással segíti a gyökérképződést, illetve akadályozza meg, hogy túlfejlett állapotban menjen a télbe a kezelt állomány.

A növénykondicionálás területére várhatóan hamarosan megérkezik a Corteva innovatív, természetes eredetű készítménye a BlueN®, amelynek felhasználására mind az őszi kalászosokban, mind a káposztarepcében lehetősége lesz a gazdálkodóknak. A készítmény nitrogénmegkötő baktériumok segítségével javítja a növény nitrogén-ellátását, amit endogén módon, a növény szöveteit kolonizálva, annak minden föld feletti részébe eljutva végez. Őszi időszakban történő kijuttatása a repce 2-4, míg a kalászos gabonák 4 leveles állapotában ajánlott, állománypermetezés formájában, 10 °C-ot meghaladó hőmérséklet esetén, amikor a permetezést követő egy hét fagymentesnek ígérkezik.

A Corteva hibridrepce-kínálata tovább bővült, egyik újonnan érkező a PT302, amelyet széles adaptációs képesség, magas termőképesség és kiemelkedő olajtartalom jellemez. Már az új, jelentős genetikai előrehaladást jelentő NextGen hibrideket képviselik a PT314 és PT 315, amelyek kórtani szempontból, termőképesség és pergésellenállóság terén is egy más minőségi szintet jelentenek a jelenleg piacon lévő hibridekkel szemben.

 

Címkék: corteva agriscience, repce, gyomirtó szer, gombaölő szer, vetőmag, hibrid
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Corteva megtartotta szezonnyitó konferenciáit ...

A Corteva Agriscience mezőgazdasági vállalat idén ősszel három magyarországi helyszínen - Siófokon, Lakiteleken ...