TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Batallon - az új generációs biostimulátor

Batallon - az új generációs biostimulátor

Növénytermesztés - 2023.05.26

A KIMITEC egy fiatal, dinamikus, mezőgazdasági biotechnológiai vállalat, ahol az R&D&I tevékenység elköteleződött a mezőgazdasági termelők számára hatékony biológiai megoldások fejlesztésére.

A cél, hogy a természetben megtalálható erőforrásokból olyan innovatív termékek és technológiák jöjjenek létre, amelyekkel megváltoztatható a növénytermesztés jelenleg ismert módja és választ kapjunk a fenntartható mezőgazdaság globális kihívásaira.

A KITE több mint tíz éve kizárólagosan forgalmazza Magyarországon a KIMITEC termékeit, közösen dolgozunk azon, hogy ezek az innovatív megoldások eljussanak a mezőgazdasági termelőkhöz, így az egyik legfrissebben regisztrált készítmény, a Batallon is.

A Batallon egy talajon keresztül ható biostimulátor, ami növeli a termés méretét, homogenitását, mennyiségét, valamint fokozza a koraiságot. Ezeket a hatásokat különösen látványosan fejti ki a növény számára kedvezőtlen, hűvös körülmények között, illetve kedvezőtlen talajkémiai tulajdonságok esetén (pH).

Batallon - az új generációs biostimulátor

Hogyan hat a Batallon?

Több mint 100 fulvosav típus található a természetben, amelyeknek az alapanyagtól függően eltérő kémiai formulája van, ez meghatározza a hatékonyságot és így a növényre gyakorolt hatás is eltérő. A Batallon fejlesztésénél különböző alapanyagokból nyertünk alacsony molekulatömegű fulvosavakat, így a termékben lévő nagyszámú karboxil és fenol csoport nagy kelátképző, puffer és biostimuláns hatást eredményez.

  • Stimulálja a növény gyökerét
  • Növeli az elérhető/felvehető tápanyagmennyiséget a talajban
  • Stabilizálja a talaj kedvező kondícióját

Auxin-szerű hatás: a BATALLON-ban lévő fulvosavak aktiválják a fitohormon választ adó géneket, ami segíti a gyökér megnyúlását és a másodlagos gyökerek képződését, valamint a sejtmembránra hatva növeli az átjárhatóságot, megkönnyítve a tápanyagáramlást.

Komplexképző hatás: a talaj egy tápanyagraktár a növény számára, viszont kedvezőtlen pH vagy alacsony hőmérséklet esetén a tápanyagok blokkolva lehetnek a gyökér számára. A Batallon -ban lévő fulvosavak segítik a komplexképzést és felszabadítják az immobilizált tápanyagokat.

Stabilizálja a talajt: a BATALLON hűvös körülmények között fokozza a talaj enzimatikus aktivitását, szélsőséges pH esetén semlegesíti a kilengő értékeket.

A legfontosabb előnyök:

  • Koraiság - felgyorsítja az érést, így olyan időszakban biztosít nagyobb terméshányadot, amikor jellemzően az árak is magasabbak
  • Méret – növeli a gyümölcs, hagyma, gumó vagy saláta/káposztafélék esetén a fej méretét és súlyát, ezzel együtt nő a termőképesség
  • Homogenitás – egységes, jól kalibrálható termékek, nő az értékesíthető - a fajtára jellemző méretű termés, ezzel együtt csökken a nem értékesíthető hányad
  • Profit – fentieknek köszönhetően emeli a profitot.

Alkalmazása csepegtető rendszeren keresztül történő kijuttatással, egyszerre érő kultúrák esetében jellemzően három héttel a tervezett betakarítás/szedés előtt, folyamatosan érő kultúrák esetében a növényhez igazítva az ismételt kezeléseket.

További részletekért keresse KITE kertészeti szaktanácsadóját!

www.kite.hu

Batallon - az új generációs biostimulátor

Címkék: batallon, biostimulátor, kite zrt, kimitec, biotechnológia
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Térképre kerültek a hazai ősgabona termékelőállítók - ...

Csaknem hatvan helyszín került fel arra a térképre, amely a vásárlók számára mutatja, hogy hol találhatóak meg ...