TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Vadkár elleni védelem megtervezése

Vadkár elleni védelem megtervezése

Növénytermesztés - 2023.05.30

Program és térkép segíti a riasztók kihelyezését

A nagy területek vadkár elleni védelme hosszadalmas stratégiai művelet. Rengeteg felmérés és rajzolás, töprengés volt régen, míg el nem jött az online Védelemtervező, amelynek segítségével otthonról, de mégis a saját területeden készítheted el a vadriasztási tervet.

A Doxmand Hungary Kft.-nél nemcsak a vadriasztók gyártására fektetünk hangsúlyt, hanem azt is fontosnak tartjuk, hogy az ügyfelek a legjobban tudják használni a termékeinket. Ehhez nyújt segítséget a honlapunkon elérhető Védelemtervező is, amit bárki kipróbálhat akár számítógépről akár telefonról.

Hogy segít ez a vadkár megelőzésében?

A Védelemtervező lényege, hogy vásárlás előtt is és után is segíteni tud megtervezni a vadriasztást. Használatával láthatóvá válik, hogy a különböző készülékek mekkora területeket fednek le, milyen irányba hatnak, és milyen módszerrel lenne a legjobb védeni az adott földterületet. Mindig hangsúlyozzuk, hogy a megfelelő elhelyezés az egyik legfontosabb a vadriasztók használatában, és a Védelemtervező használatával ezt könnyebben lehet vizualizálni és megtervezni.

Vadkár elleni védelem megtervezése

A Védelemtervezővel a készülékek megvásárlása előtt elkészíthetjük a vadriasztási tervet

Hol lehet kipróbálni és hogy működik?

A Védelemtervező a főoldal jobb oldalán található, egy pajzs szimbolizálja. A kattintás után a Google térkép jön elő domborzati nézetben, ahol meg lehet keresni a települést, illetve földterületet, ahol a készülék használatára sor kerül majd. A kép alján látható ikonok segítségével pontosan meg lehet határozni a helyeket, a varázspálcával hosszt lehet mérni, területnagyságot lehet meghatározni. A legnagyobb piktogram a megfelelő készülékek kiválasztásában segít.

Mit vegyünk figyelembe a készülékek kiválasztásakor?

Minden részlet számít, nincs fontossági sorrend! Mekkora hektár földed van? Milyen hosszú a terület? Milyenek a domborzati viszonyok? Hol helyezkedik el? Mi van vetve a szomszédos táblákba? Van-e a közelben ivóhely az állatoknak? Van-e folyamatos vadászat? Van-e erdőkapcsolatod? Milyen kultúrát vetettél? Minden tényező ismerete nélkülözhetetlen a megfelelő vadkár elleni védekezéshez, és itt jön képbe a Védelemtervező! Mielőtt bármilyen készüléket virtuálisan elhelyezel a területeden, a térképen fel kell mérni a környező területek adottságait, meg kell találni az erdősávokat, természetes ivó- és búvóhelyeket.

Ezek az információk a kihelyezési stratégiát segítik elő, ha például látsz egy csapást, vagy van egy kisebb erdősáv, kisebb facsoport, ahonnan jöhetnek a vadak, akkor annak az irányába kell próbálni fordítani a készülék hangszóróját. A készülék legyen minél közelebb a belépési ponthoz. Ne felejtsd el, hogy bár te nem hallod a készülék hangját, ennek is van bizonyos hangereje. Minél közelebb van az állatokhoz, annál kellemetlenebb lesz nekik.

Ha nagyobb egybefüggő területed van, és szeretnéd az egészet védeni, akkor vedd figyelembe a kultúra növekedését is, mert egy bizonyos magasság után maga a növény is árnyékolhatja a készülékedet. Ilyenkor a készülékeket érdemes a tábla szélére telepíteni, vagy ha lopástól tartasz, akkor az ötödik sorig érdemes kihozni, itt még könnyebb takarásban tartani.

A Védelemtervezőben megjelölhetjük a készülékek pontos helyét, így nem kell őket keresgélni, ha bent maradnak a táblában.

A vadriasztási tervet elmentheted, így bármikor lehet módosítani vagy felhasználni a kihelyezés vagy begyűjtés során.

Bármilyen további kérdés esetén látogasd meg honlapunkat, vagy hívj minket a +36 30 692 8785-ös telefonszámon, de e-mailt is írhatsz az info@doxmand.hu címre.

Címkék: vadkár, vadriasztó, doxmand
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Előnnyel a munkaerőpiacon

Valós szakmai tapasztalat, piacképes diploma, kiépülő kapcsolati tőke – ezek egyebek mellett a duális képzés ...