TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 600 Ft
Benzin ára: 580 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 379,95
USD: 347,02
CHF: 393,67
GBP: 437,56
Hirdetés
Törvényesen bepillanthatunk mások kertjeibe – érdemes is szétnézni

Törvényesen bepillanthatunk mások kertjeibe – érdemes is szétnézni

Kertészet - 2023.05.04

Mint az sokak számára ismert, Nagy-Britanniában hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy magánemberek időszakonként megnyitják kertjeiket a nagyközönség előtt. A kertek szerelmeseinek jó hír, hogy immár idehaza is van erre lehetőség.

Ahhoz, hogy a számukra leginkább vonzó kertet, programot kiválasszák, nincs más dolguk, mint az, hogy felkeressék a „Látogatható Magánkertek” oldalát. A kertek tulajdonosai úgy gondolják, hogy ezzel a tevékenységükkel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hazánkban is egyre népszerűbb legyen a kertészkedés, a növények szeretete, és emellett a sok természet- és kertszerető ember meg tudja osztani egymással a tapasztalatait, ezáltal környezetünk sokkal élhetőbbé és esztétikusabbá váljon.

Ezek a magánkertek valóban érdemesek arra, hogy egy igazán tartalmas program keretében vendégként felkeressük őket.  A folyamatosan bővülő portfólió összeállításánál szempont volt, hogy olyan kerteket válogassanak össze, ahol a 21. században már elengedhetetlen környezettudatosság, szakmai felkészültség is fontos szerepet játsszon az esztétikum mellett.

A hagyományos kertlátogatások mellett speciális alkalmakra, vagy akár szemléletformáló kertészeti vagy alapszintű kerttervezői tanfolyamokra is jelentkezhetnek vendégek. A 3-4 órát felölelő speciális túrák, hasonlóan a hagyományos kertlátogatásokhoz, szakmai vezetést is tartalmaznak.

Természetesen itt sem hiányozhat a túrát lezáró beszélgetés sem.  A programot olyan különleges események tarkítják, mint például egy kiadós BBQ-party, vagy akár süteménybemutató.

A 7-8 órás tanfolyamokat a szervezők azoknak ajánlják, akik szeretnének jobban elmélyedni a kertészkedés rejtelmeibe. A tanfolyam tartalmaz egy rövidebb kertbemutatást is – és persze a frissítők és finomságok itt is a program részét képezik.

Címkék: magánkert, látogatás, anglia, magyarország, szakmaiság, környezettudatosság, parti
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szélsőségek a kukorica árában: továbbra is nagy a ...

Nagyon emlékezetes év lesz 2023 a magyar gazdálkodók számára. Egy év alatt a tények és remények mondhatni megjárták a ...