TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Ismét a legjobbak közé került a világon egy magyar bor

Ismét a legjobbak közé került a világon egy magyar bor

Kertészet - 2023.04.18

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Royal Tokaji újra felkerült, és az 50. helyet foglalja el a Drinks International Magazin által összeállított The World's Most Admired Wine Brands listáján – így kommentálta a Royal Tokaji Borászat Zrt. az örömteli eseményt.

Az ötvenes rangsorra a világ hat kontinenséről származó vezető borászai, sommelier-k, borkerekedők, újságírók szavaztak. A verseny lényegét leginkább talán a Drinks International szerkesztője, Shay Waterworth foglalta össze, aki úgy fogalmazott, hogy „a The World's Most Admired Wine Brands listája egy elit klub (...). Ezen a rangos listán helyet szerezni komoly teljesítmény”.

Nem meglepő hát, hogy a tokaji borászat közösségi oldalán hangsúlyozta azt, hogy külön öröm számukra, miszerint Magyarországot újra sikerült feltenniük a nemzetközi borvilág térképére, hiszen a magyarországi bortermelők borvidéki hovatartozástól függetlenül azért küzdenek már hosszú évek óta, hogy a magyar bor újra elfoglalhassa méltán megérdemelt helyét a nemzetközi piacon.A mádi székhelyű Royal Tokaji a rendszerváltás után az elsők között jött létre magántulajdonú borászatként 1990-ben. Alapításakor 62 mádi szőlőművelő fogott össze külföldi üzletemberekkel a borvidék csodálatos értékeinek megmentéséért. A borászat alapvető filozófiai célkitűzése az volt, hogy a kiemelkedő minőségű Tokaji borok készítésével visszaszerezze a borvidék világhírnevét.

A cég alapítói között meg kell említeni a világ egyik legismertebb borszakíróját, Hugh Johnsont. Az alapítók már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek a történelmi termőhelyek felkutatására, melyek kiemelkedő minőségű, egyedi borok készítését biztosítják.

Jelenleg a használatban lévő szőlőterületeik fele történelmi első osztályú dűlőkben van; ezek a Szt. Tamás, a Nyulászó, a Betsek, a Birsalmás és a tarcali Mézes Mály. Ezek a területek adták az alapot arra, hogy a borászat elsőként készített a rendszerváltás utáni időkben dűlős aszúborokat, egy adott dűlő termésének kizárólagos felhasználásával.

(Forrás: VINOPORT.hu, Drinks International – Fotó: Royal Tokaji/Facebook)

Címkék: tokaji, bor, toplista, magyarország, borvidék, aszú
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ismét számottevően emelkednek az üzemanyagárak

A kőolaj- és üzemanyag-piacon változatlan a helyzet, inkább túlkínálat van és a forint is stabilan tartja jelenlegi ...