TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,15
USD: 355,93
CHF: 389,93
GBP: 453,06
Hirdetés
Éjjel-nappal az ültetvényben robotol a brazil önműködő permetezőgép

Éjjel-nappal az ültetvényben robotol a brazil önműködő permetezőgép

Kertészet - 2023.04.12

A megnyerő külső mögött hasznos műszaki tartalom rejtőzik a legújabb, brazil gyártmányú önműködő permetező esetében. A 4000 literes tartály hosszú munkaórákat tesz lehetővé.

Hatékonyság, okos megoldások, minőségi munkavégzés és – mindenekelőtt – önálló működés jellemzi az Arbus 4000 JAV nevű önjáró permetezőgépet. A narancs-fekete masina a brazil Jacto vállalat gyártmánya, és szenzorok révén képes elképesztően pontos munkavégzésre.

Ha többen vannak az ültetvényben, akkor együttműködésre is képesek, és összességében jobb fedést, kevesebb elsodródást garantálnak. Elsősorban a gyümölcstermesztők igényeit képes kielégíteni, ám a folyamatos fejlesztések révén a tevékenységi területe is bővülni fog.

Az Arbus 4000 JAV nevében szereplő szám a 4000 literes tartálytérfogatra utal, ami tekintélyes kapacitás, éjjel-nappal hosszan dolgozhat vele. A navigálást a Jacto saját fejlesztésű Eletric Pilot Omni 700 kormányzási rendszerével végzi. A felügyeletet egyetlen ember is el tudja látni, akár több gép esetében is, egy konzolon keresztül. Amennyiben a permetező akadályt észlel maga előtt, akkor automatikusan megáll, ebben az esetben tehát nem a humán kezelőre támaszkodik.A folyékony permetszer kijuttatása mellett a megnyerő külsejű, modern formákkal rendelkező masina analizálja is a növényeket, amelyek mellett elhalad. Figyelembe veszi a méretet, valamint az állomány sűrűségét, és ehhez igazítja a kipermetezett mennyiséget.

A meghajtásról 132 LE-s dízelmotor gondoskodik, ez tehát a gyenge pontja, a környezetbarát elektromos (vagy legalább hibrid) működtetés egyelőre nincs megoldva. A hidrosztatikus összkerékhajtás révén könnyen legyőzi a nehezebb terepviszonyokat is, bár jelenleg csak tesztüzemmódban dolgozik, piacra kerülésének idejéről nincs hír.Címkék: önműködő, permetezőgép, brazília, gyümölcs, ültetvény, szenzorok, összkerékhajtás, kapacitás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mellbevágó tény: a magyarok 1 százalékának zsebében van a ...

Évtizedünk végére csak Magyarországon akár 10 dollármilliárdos is lehet majd a Blochamps Capital friss kutatásának ...