TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Az Eurospand műtrágyaszórója a legszűkebb sorokba is befért Szentkirály egyik szőlőültetvényében

Az Eurospand műtrágyaszórója a legszűkebb sorokba is befért Szentkirály egyik szőlőültetvényében

Kertészet - 2023.04.07

A Magyarországon is jól ismert Eurospand műtrágyaszórót egy speciális szállítókocsival kombinálva mutatta meg nemrég a hazai forgalmazó a gazdáknak. Videó a cikk végén.

A nagykőrösi Pap-Agro Kft. számos olasz márkát forgalmaz, amelyek közül az Eurospand termékei is egyre népszerűbbek a magyar gazdák körében. A hetvenes években alapított észak-olaszországi cég a professzionális műtrágyaszórókkal szerzett magának hírnevet.

Hozzájuk fűződik a Vibro System nevű, rezgő alsó garattal ellátott rendszer kifejlesztése, amely a műtrágyaszemcsék törését, porosodását, összeállását akadályozza meg. 2001 óta minden műtrágyaszórójukat ezzel szerelik fel a tökéletes tápanyagutánpótlás érdekében.

A Pap-Agro Kft. a napokban tett ki egy érdekes videót a Facebook-oldalára, amelyben az Eurospand David Fruit műtrágyaszóró és Solco szállítókocsi kombinációját mutatja meg élesben, munkavégzés közben. Helyszínként az ásványvizéről is nevezetes, Bács-Kiskun megyei Szentkirály község egyik szőlőültetvénye szolgált.A David Fruit műtrágyaszóró mindössze 1,1 méter szélességű, ezáltal a szűkebb sorokba is befér. A tápanyagot közvetlenül a sorba juttatja, de a cég a lokális sortrágyázáshoz egy rozsdamentes acélból készült moduláris terelőlemezt is tervezett, amely által a gép villámgyorsan átalakítható, hogy alkalmazkodjon a különböző típusú elosztáshoz.

A terelőlemez kiszerelésével akár 12 méteres munkaszélesség is elérhető (egyébként 2–5 méter a szórás munkaszélessége). A tartály 600/800/1000 liter térfogatú, és természetesen itt is megtaláljuk a műtrágyakímélő Vibro System rendszert. A hidraulikusan állítható nyomtávú Solco szállítókocsival kombinálva a David Fruit műtrágyaszóró akár 5-féle munkahelyzetben használható.Címkék: eurospand, műtrágyaszóró, szállítókocsi, szőlő, gyümölcsültetvény, pap-agro, bemutató
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mire figyeljenek szójatermesztéskor?

A hazai állattenyésztés fehérjeszükségletét főként az importált, GMO szójából készült extrahált szójadara ...