TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,90000
USD: 357,25000
CHF: 402,54000
GBP: 465,46000
Hirdetés
Dögös, pontos, hatékony: újabb önműködő traktor született

Dögös, pontos, hatékony: újabb önműködő traktor született

Kertészet - 2023.04.06

Önműködő traktort mutatott be az amerikai Agtonomy vállalat. A masina centiméteren belüli pontossággal navigál a legnehezebb talajviszonyok között is.

Az amerikai Agtonomy nevű vállalatról eddig meglehetősen keveset hallhattunk, most azonban egy olyan traktorkoncepcióval álltak elő, ami miatt mindenképpen érdemes odafigyelnünk rájuk. Az újdonság a TeleFarmer nevet kapta.

Az Agtonomy a csúcsmodern megoldásaival arra törekszik, hogy önműködő eszközökkel enyhítse az Egyesült Államokban is egyre égetőbbé váló munkaerőhiányt a mezőgazdaságban. Egy közelmúltbeli kaliforniai szakkiállításon bemutatott kompakt erőgépük is ezt a célt szolgálja.

Valójában a mutatós kistraktor csak az egyik eleme a TeleFarmer nevű rendszernek. Elektromos hajtású, amely a legnagyobb kihívást jelentő talajviszonyok közt, és akár éjszakai munkavégzés esetén is remekül elboldogul.Hozzátartozik a TeleFarmer Software, ez az erőgépet távolról is irányíthatóvá, vagyis autonómmá képes tenni. A TrunkVision nevű rendszer révén nagy biztonsággal és centiméteren belüli pontossággal navigál a legkülönfélébb kultúrnövények között. A TeleFarmer Service pedig egy olyan applikáció, amely az irányítást a kezelő kezébe adja, így a sorpermetezés, kaszálás, szállítás és más munkaműveletek távolról is elvégezhetők.

A szisztéma kétségkívül leglátványosabb eleme a grafitszürkére festett, dupla kerekekkel felszerelt kompakt traktor, amely 54 LE teljesítményű, de nehezebb munkák esetén, rövidebb ideig akár 120 LE-s csúcsteljesítményre is képes. Hátul az energiát szolgáltató, könnyen és gyorsan cserélhető akkumulátorcsomag található, míg elöl a számos munkaeszközt hordozni képes berendezés.(Fotó: Agtonomy/TeleFarmer)

Címkék: önműködő, autonóm, traktor, telefarmer, kaszálás, szállítás, permetezés, precíziós gazdálkodás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szedd magad málna 2024 - Országos lista

A nyár egyik legnagyobb ajándéka a friss málna, amelynek édes és fanyar íze azonnal elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A ...