TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Dögös, pontos, hatékony: újabb önműködő traktor született

Dögös, pontos, hatékony: újabb önműködő traktor született

Kertészet - 2023.04.06

Önműködő traktort mutatott be az amerikai Agtonomy vállalat. A masina centiméteren belüli pontossággal navigál a legnehezebb talajviszonyok között is.

Hirdetés

Az amerikai Agtonomy nevű vállalatról eddig meglehetősen keveset hallhattunk, most azonban egy olyan traktorkoncepcióval álltak elő, ami miatt mindenképpen érdemes odafigyelnünk rájuk. Az újdonság a TeleFarmer nevet kapta.

Az Agtonomy a csúcsmodern megoldásaival arra törekszik, hogy önműködő eszközökkel enyhítse az Egyesült Államokban is egyre égetőbbé váló munkaerőhiányt a mezőgazdaságban. Egy közelmúltbeli kaliforniai szakkiállításon bemutatott kompakt erőgépük is ezt a célt szolgálja.

Valójában a mutatós kistraktor csak az egyik eleme a TeleFarmer nevű rendszernek. Elektromos hajtású, amely a legnagyobb kihívást jelentő talajviszonyok közt, és akár éjszakai munkavégzés esetén is remekül elboldogul.Hozzátartozik a TeleFarmer Software, ez az erőgépet távolról is irányíthatóvá, vagyis autonómmá képes tenni. A TrunkVision nevű rendszer révén nagy biztonsággal és centiméteren belüli pontossággal navigál a legkülönfélébb kultúrnövények között. A TeleFarmer Service pedig egy olyan applikáció, amely az irányítást a kezelő kezébe adja, így a sorpermetezés, kaszálás, szállítás és más munkaműveletek távolról is elvégezhetők.

A szisztéma kétségkívül leglátványosabb eleme a grafitszürkére festett, dupla kerekekkel felszerelt kompakt traktor, amely 54 LE teljesítményű, de nehezebb munkák esetén, rövidebb ideig akár 120 LE-s csúcsteljesítményre is képes. Hátul az energiát szolgáltató, könnyen és gyorsan cserélhető akkumulátorcsomag található, míg elöl a számos munkaeszközt hordozni képes berendezés.(Fotó: Agtonomy/TeleFarmer)

Címkék: önműködő, autonóm, traktor, telefarmer, kaszálás, szállítás, permetezés, precíziós gazdálkodás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – Kevesebb műtrágya és gép, több ...

Az egy évvel korábbi azonos időszakban forgalmazott volumenhez képest 13 százalékkal kevesebb műtrágya került a ...