A magyar hagymafajták ideje lejárt – Nem éri meg nemesíteni, ezért tűnhet el a makói és a Piroska is

– A vöröshagyma termesztése harminc-negyven éves múltra tekinthet vissza. 2009-ig termesztettünk makói bronzot és Piroskát, emellett foglalkoztunk fokhagymával is. Ma már csak holland fajtákat, mint például Manast, Birdie-t, Cindelt, Valérót, Boscót termelünk. A Magyarországon termelt hagymafélék gerincét mindössze tíz fajta adja.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Belépés

Felhasználói név *
Jelszó *
Emlékezzen rám

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!

Szerző: AgrárUnió ©

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom