TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Időjárás: kiderült, milyen idő lesz a hétvégén, lehet-e kinti programokat tervezni

Időjárás: kiderült, milyen idő lesz a hétvégén, lehet-e kinti programokat tervezni

Időjárás - 2023.05.05

A fátyol- és gomolyfelhők szombaton is itt maradnak velünk, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de összességében nyugodt tavaszi hétvégénk lesz.

Péntek estétől a gomolyfelhők összeesnek, közben fátyolfelhőzet sodródik fölénk, így a legtöbb helyen derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge marad a légmozgás – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Szombat reggeltől általában fátyol- és gomolyfelhős idő várható, dél felé haladva egyre több napsütéssel. Ugyanakkor északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet az ország északi felén, itt záporra, helyenként zivatarra lehet számítani. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban zivatarok környezetében, erős vagy akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Szombat éjszaka a vastagabb felhőtömbök kelet felé lassan elvonulnak, így vasárnap a fátyolfelhők és a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű. Reggel, kora délelőtt még keleten, északkeleten eshet az eső, majd a délutáni órákban szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északkeleti, keleti szél néhol megélénkülhet, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 8, 14, a maximum 19, 26 fok között alakul, a legtovább felhős északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.(Fotó: Victoria Regen/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 6, szombat, meleg, napos, felhős
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatekintés, a napraforgó-termesztés növényvédelmi ...

Fontos szántóföldi növényünk a napraforgó, jelentősége egyaránt alapul a vetésterülete méretén, valamint azon, ...