TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Időjárás: hidegfront érkezik, és vele átmeneti lehűlés, valamint országos csapadék

Időjárás: hidegfront érkezik, és vele átmeneti lehűlés, valamint országos csapadék

Időjárás - 2023.04.24

A hétvégén kellemes tavaszi időnek örvendhettünk, amit bizonyára sok gazda munkával töltött. Jól tették, hiszen hétfőn az esőé lesz a főszerep egész Magyarországon.

Hétfő reggeltől erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában erősen felhős vagy borult idő valószínű, inkább csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben rövid napos időszakokkal. Délelőttre északkeleten is mindenütt megnövekszik a felhőzet. Többfelé és több hullámban valószínű eső, zápor, zivatar. A délies, majd az ország nyugati felén az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 22 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos északkeleti tájakon lehet a hűvösebb.

Hétfőn délután az ország déli részén, valamint a főváros környékén lesz a legmelegebb. Ugyanakkor esők már nemcsak a Tisza vonalától keletre várhatók, hanem lényegében az egész országban, helyenként 35–40 km/h erősségű széllel kísérve.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére hétfő éjfélig. A déli óráktól ugyanis egy új hullámban labilizálódik a légkör, és megnő a zivataresély a Dunántúlon is. Napközben több helyen alakulhat ki zivatar és egészen a késő éjszakai órákig kitarthat a zivatartevékenység. A cellákat mindkét nap intenzív csapadékképződés, szélerősödés és kis méretű jégeső kísérheti.(Fotó: Nika Akin/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 24, hétfő, munka, csapadék, széllökés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent az új, állati genetikai erőforrások megőrzésének ...

Megjelent az állati genetikai erőforrások ex situ és in vitro megőrzésének, és szakmai támogató tevékenység ...