TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Időjárás: a program változatlan, szombaton is országos esőzés várható, még figyelmeztetést is kiadtak

Időjárás: a program változatlan, szombaton is országos esőzés várható, még figyelmeztetést is kiadtak

Időjárás - 2023.04.14

Zivatarok, jégesők és a nagy erejű szél miatt adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok szombatra. Már látjuk a csapadékos időszak végét, de nem érkezik el túl hamar.

Péntek estétől dél, délkelet felől tovább szakadozik a felhőzet, de főleg a Dunántúl nyugati, északnyugati felén, harmadán nagy területen zárt maradhat a felhőtakaró. Arrafelé gyengülő intenzitással továbbra is tartósan eshet az eső, másutt helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Elsősorban a Dunától keletre párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A délies szél néhol megélénkül. Hajnalra 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Szombat reggeltől a Dunántúl nyugati, északnyugati harmadán nagyobb területen maradhat összefüggő a felhőzet, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

Több helyen alakul ki zápor, zivatar, néhol jégeső, a nap első felében főleg nyugaton, északnyugaton tartós eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében azonban erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között várható, de a Dunántúl tartósabban felhős részein ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

Szombatra figyelmeztető előrejelzést is kiadott az OMSZ Magyarország területére. Napközben ugyanis az ország nagyobb részén labilizálódik a légkör. Elsősorban az északkeleti harmadban (Északi-khg, Alföld középső és ÉK-i része) több helyen is számítani lehet zivatarok kialakulására, átmeneti intenzív csapadékkal, helyenként jégesővel, néhol 60 km/h feletti széllel. Este általában lecsengenek a zivatarok.

Az előrejelzésekből jelenleg az látszik, hogy csütörtökön (április 20.) ér véget a csapadékos időszak. Akkor a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés valószínű. Néhol előfordulhatnak záporok. Többfelé kísérhetik továbbra is erős lökések az északkeleti, északi irányú szelet. Hajnalban általában 1, 10, a délutáni órákban 12, 19 fokot mérhetnek.(Fotó: Satya Tiwari/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 15, szombat, csapadék, eső, zivatar, jégeső, szél
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az élelmiszerek minősége forog kockán – Megalakult az ...

Tízből nyolc (82%) magyar szerint a termelők, azaz a gazdák, a növénytermesztők és az állattartók teremtik a ...