TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,83000
USD: 370,49000
CHF: 406,73000
GBP: 458,15000
Hirdetés
Időjárás: emlékezetes húsvétunk lesz, Nagypénteken is folytatódik a tél

Időjárás: emlékezetes húsvétunk lesz, Nagypénteken is folytatódik a tél

Időjárás - 2023.04.06

Kelet-Magyarországot havazás, a Dunántúlt pedig erős szél sújtotta húsvét előtt. Nagypénteken sem lesz sokkal jobb a helyzet, bár a szél csillapszik, a csapadék pedig inkább havas eső lesz.

Csütörtök estétől jobbára borult lesz az ég, de az ország nyugati felén szakadozottabb lehet a felhőzet. A Dunától keletre vegyes csapadék valószínű, északkelet, kelet felé nő a hó valószínűsége. Megmaradó hóréteg az északkeleti megyékben várható. Az északnyugati szél veszít erejéből, de a Dunántúlon még éjszaka is lehetnek élénk, olykor erős széllökések – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul.

Péntek reggeltől erősen felhős vagy borult lesz az ég. Már a Dunántúlon is előfordulhat gyenge eső, havas eső. A keleti, északkeleti megyékben valószínű további gyenge havazás. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, olykor helyenként megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a keleti területeken 3 és 5, míg nyugat, délnyugat felé haladva 6 és 12 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzést is kiadott az OMSZ Magyarország területére péntek éjfélig. Az északkeleti országrészben péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső.

Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében (illetve Hajdú-Bihar megye északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod keleti részén) síkvidéken 5 cm-t, lokálisan, illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 cm-t is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze.

Csütörtök délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány cm-es hóréteg alakulhat ki. Az erős, helyenként viharos északi, északkeleti szél napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.(Fotó: Ben Kerckx/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, április 7, nagypéntek, tél, havas eső, szél
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A mikrobák szerepe a talajszerkezet és talajegészség ...

A termőtalajok romlása világviszonylatban, de Magyarországon is jelentős. Az Európai Unióban a legfrissebb ...