TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Időjárás: zuhan a hőmérséklet, éjszakánként visszatér a tél

Időjárás: zuhan a hőmérséklet, éjszakánként visszatér a tél

Időjárás - 2023.03.14

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön az időjárásunkban fordulat következik be. Az előttünk álló napokban napközben tavasz lesz, éjszaka viszont szinte tél, akár -10 fokos fagyokkal.

Kedd estétől az ország keleti felén is beborul az ég reggelig. Egy összefüggő csapadékzóna mozog nyugatról kelet felé. Az északnyugati tájakon várhatóan az éjszaka első felében megszűnik a csapadék, a Tiszántúlon viszont reggelig kicsi a csapadék esélye. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik, sőt helyenként viharossá is fokozódik, míg a Tiszántúlon többnyire mérsékelt vagy gyenge lesz a légmozgás – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű.

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én (szerdán) reggeltől délig túlnyomóan borult lesz az ég, majd nyugat felől a Dunántúl nyugati részén csökken a felhőzet és pár órára kisüthet a nap. Az összefüggő csapadékzóna tovább mozog kelet felé.

A Dunától keletre sokfelé várható eleinte eső, a magasabban fekvő csúcsokon már délelőtt, Borsod alacsonyabb részein és a Tiszántúlon késő délutántól válthat havas esőbe, havazásba a csapadék, de megmaradó hó síkvidéken nem lesz. Az északnyugati, északi szelet erős, főként a Dunántúlon és a Bodrogközben viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 3 és 8 fok között alakul, a keleti határnál eleinte ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést is kiadott Magyarország területére szerda éjfélig. Este hidegfront érkezik, amelynek hatására szerdára virradó éjszaka nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik a szél. A legerősebb lökések kiemelten a Dunántúlon, majd szerda délelőttől már északkeleten is többfelé elérhetik a 60–75 km/h-t, de helyenként 80 km/h körüli széllökés sem kizárt. Szerda estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Szerda reggeltől az Északi-középhegység hegyvidéki területein, majd szerda késő délutántól az ország keleti harmadában helyenként síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel. Síkvidéken megmaradó hótakaró nem valószínű, azonban az Északi-középhegységben 400–500 m felett megmaradhat a hó, a magasabb csúcsokon (Mátra, Bükk, Zempléni-hegység) akár 10–15 cm-es olvadozó hóréteg is összejöhet. Pénteken és szombaton éjszakánként -10 fokig is lehűlhet a hőmérséklet.

(Fotó: Lukas Prudil/Pixabay)Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március 15, szerda, széllökések, tél, havas eső, nemzeti ünnep
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Bővülő megoldások a szabadföldi zöldségek kártevői ellen

A kertészeti ágazatok között hagyományosan fontos helyet tölt be hazánkban a szabadföldi zöldségtermesztés, amely ...