TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Időjárás: lesz még hó és eső is, nem nagyon lehet rámenni hétfőn a földekre

Időjárás: lesz még hó és eső is, nem nagyon lehet rámenni hétfőn a földekre

Időjárás - 2023.03.05

A télre nem lehetett panaszunk, legalábbis abból a szempontból, hogy keveset kellett fagyoskodnunk, cserébe viszont most egy darabig el kell viselnünk a hűvösebb tavaszt. De már látszik, mikor jön a jó idő.

Enyhe telünk volt, ami a fűtés és más rezsiszámlák szempontjából előnyösnek bizonyult, ám a mezőgazdaságból élők nem feltétlenül örültek a hó és fagy elmaradásának. Ráadásul most nehezen tavaszodik ki, hétfőn hajnalban például a fővárostól keletre még enyhébb fagyok is várhatók.

Vasárnap estétől többnyire erősen felhős lesz az ég, de az északkeleti tájak felett vékonyabb lehet a felhőzet. Az éjszaka első felében számottevő csapadék nem valószínű, hajnaltól nyugaton gyenge eső, az Észak-Dunántúlon havas eső előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Hétfő reggeltől többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Északon szórványosan fordulhat elő eső, havas eső, északkeleten a hegyekben havazás, délen viszont többfelé számíthatunk esőre, záporra. Ott a csapadék zöme a nap második felében érkezik. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9, a déli tájakon 10, 13 fok között valószínű.

Ha megnézzük Európa többhetes anomália-előrejelzési térképét, akkor azt olvashatjuk le róla, hogy a március 6-tal kezdődő hét Magyarországon hűvösebb és csapadékosabb lesz az átlagosnál, míg az utána következő hét (március 13–19.) melegebb és nedvesebb. Az igazi tavasz a 12. héten, március 20-tól érkezhet el.

(Fotó: Mar/Pixabay)Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, március, tavasz
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

"Atomenergia nélkül nem lesz klímasemleges Magyarország ...

A nemzeti zöldgázstratégiákkal, a fenntartható biomassza-felhasználás felé vezető utakkal és a nem időszakos ...