TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Időjárás: nem lesz gondtalan a pünkösdhétfő, az eső megcsípi az ország déli részét

Időjárás: nem lesz gondtalan a pünkösdhétfő, az eső megcsípi az ország déli részét

Időjárás - 2023.05.28

Vasárnap este a Balaton környékén, hétfő hajnalban pedig Magyarország délkeleti vidékén várható csapadék. Pünkösdhétfőn sem marad eső nélkül hazánk legdélebbi sávja.

Vasárnap estétől nagy területen kiderül az ég, de maradhatnak gomoly- és fátyolfelhős körzetek is. Délen továbbra is lehet kevés helyen zápor. Mérsékelt marad a légmozgás – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hajnalra általában 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, ugyanakkor az északi völgyekben még ennél is hűvösebb lehet a reggel.

Hétfő reggeltől sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar; legkevésbé az Északi-középhegységben lehet csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél.

A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Agrometeorológiai szempontból a mögöttünk álló egy hétben melegebbre és szárazabbra fordult időjárásunk, ami a legtöbb helyen már kedvezett a mezőgazdasági munkáknak. A múlt hét második felében és hétfőn csak kevés helyen alakultak ki jellemzően kis mennyiségű csapadékot adó záporok, majd kedden és szerdán egy hidegfronthoz kötődően már többfelé esett.

Az északi és a délkeleti országrészben nagy területen 10-20 mm is hullott, és néhol károkozó jéggel és viharos erejű széllel járó felhőszakadások is előfordultak 20-60 mm csapadékkal. Az elmúlt 30 nap csapadékösszege többfelé 20-60 mm-rel is meghaladja az ilyenkor szokásos értékeket, annál kevesebb a Felső-Tisza vidékén és Szolnok térségében esett.

A talajok felszín közeli része a legtöbb helyen sokat száradt, szikkadt az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest, a nagyobb felhőszakadások által érintett területeken azonban foltokban áll a víz a földeken. A középső és mélyebb talajrétegek jellemzően jó vízellátottságúak.(Fotó: Waqutiar Rahaman/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május, hétfő, pünkösd, csapadék
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Minden gyomproblémára van jó megoldásunk – kukoricában is!

A Corteva Agriscience™ széles termékpalettáján megoldást talál a kukorica gyommentesen tartására.