TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Időjárás: nem lesz zavartalan a szombatunk, mutatjuk, hol lesz eső

Időjárás: nem lesz zavartalan a szombatunk, mutatjuk, hol lesz eső

Időjárás - 2023.05.26

Zápor, zivatar, jégeső és erősebb széllökések többfelé is várhatók az országban szombaton. A pünkösdi hosszú hétvégén is változékony időjárásra számíthatunk.

Péntek estétől főleg az ország középső részén erőteljes marad a gomolyfelhő-képződés, és további záporokra, zivatarokra lehet számítani, néhol akár felhőszakadás is lehet. Másutt kevesebb felhő valószínű, sőt a Nyugat-Dunántúlon derült tájak is várhatók. Az északi, északkeleti szelet a nyugati és az északkeleti megyékben élénk, néhol erős lökések kísérhetik – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Szombat reggeltől gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A képződő gomolyfelhőkből elsősorban délen, délnyugaton valószínű helyenként záporeső, zivatar, emellett délután a keleti, délkeleti határ fölé is sodródhatnak záporos, zivataros gócok. Este a legtöbb helyen csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, főleg a Nyugat-Dunántúlon, illetve az északkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzést is kiadott az OMSZ Magyarország területére szombat éjfélig. Pénteken napközben legnagyobb számban az ország középső harmadában számíthatunk zivatarok kialakulására, de néhol a keleti, délkeleti területeken is előfordulhatnak. Éjszaka is kedvezőek maradnak a feltételek, hogy újabb zivatarok alakuljanak ki a középső és délnyugati megyékben.

Szombat délelőtt még a délnyugati tájakon, délután nagyobb eséllyel a délkeleti megyékben lehetnek zivatarok. A zivatarokat viharos széllökés és jégeső (1-2 cm) kísérheti, az intenzívebb gócokhoz emellett ma és éjszaka a középső tájakon felhőszakadás (>30 mm) is társulhat.(Fotó: Marco Massimo/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május, szombat, pünkösd, eső, jégeső
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent a kertészeti ültetvények telepítését támogató új ...

Több mint 25 milliárd forint keretösszeggel új pályázati felhívás jelent meg az ültetvénytelepítés és ...