Hirdetés
Időjárás: szerdán olyasmi érkezik, amit nem sokan várnak, megint szürkébb lesz a tavasz

Időjárás: szerdán olyasmi érkezik, amit nem sokan várnak, megint szürkébb lesz a tavasz

Időjárás - 2023.05.22

Kedden a Dunántúlon várható jelentősebb csapadék, szerdán viszont az egész országot eléri az esőzés, a tavasz megint egy kicsit szürkébb lesz.

Hétfő estétől a gomolyfelhők feloszlanak, és kiderül az ég, de némi fátyolfelhőzet besodródhat az ország fölé. A záporok, zivatarok este lecsengenek, később már nem valószínű csapadék. A légmozgás nagyrészt gyenge vagy mérsékelt lesz – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de néhol hűvösebb lehet.

Kedd reggeltől napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. Késő délutántól északnyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet, és vele együtt az ország északi, északnyugati részén a csapadékhajlam is. A légmozgás általában mérsékelt lesz, zivatarok környezetében egy-egy erős, akár viharos széllökés sem kizárt.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Az előrejelzés szerint a szerda lehet a hét egyfajta mélypontja, akkor napközben már döntően közepesen, kisebb körzetekben erősen felhős lehet az ég a több-kevesebb napsütés mellett. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar, illetve eső, bár napközben a Dunántúlon mind nagyobb területen szűnik meg a csapadék.

(Fotó: Rudy and Peter Skitterians/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 23, kedd, borult, csapadék, dunántúl, szerda, eső
Kiemelt hírek