Hirdetés
Időjárás: félig-meddig itt a nyár, mégis figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológia

Időjárás: félig-meddig itt a nyár, mégis figyelmeztetést adott ki hétfőre a meteorológia

Időjárás - 2023.05.21

Nyáriasan meleg időre számíthatunk a hét első napján, de nem lehet felhőtlen az örömünk. Nagyobb mennyiségű csapadék, sőt apró szemű jég több helyen is kialakulhat.

Hétfő reggelig a gomolyok nagyrészt feloszlanak, általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A záporok, zivatarok este lecsengenek, később már nem valószínű csapadék. A légmozgás nagyrészt gyenge vagy mérsékelt lesz – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de néhol hűvösebb lehet.

Hétfőn egész nap sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar – nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű.

Mindezek ellenére figyelmeztető előrejelzést is kiadott az OMSZ Magyarország területére hétfő éjfélig. Főleg a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön ugyanis helyenként kialakulhatnak, és dél, délkelet felől besodródhatnak zivataros gócok, néhol akár intenzív zivatarok is lehetnek. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék, apró szemű jég és átmeneti szélerősödés kísérheti.(Fotó: Hans/Pixabay)

Címkék: időjárás, előrejelzés, magyarország, május 22, hétfő, meleg, csapadék, jégeső
Kiemelt hírek