TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Új Lemken Karat grubber került piacra, ennek sokan fognak örülni

Új Lemken Karat grubber került piacra, ennek sokan fognak örülni

Gépesítés - 2023.05.03

A Lemken Karat szántóföldi kultivátorok már elterjedtek és népszerűek a magyar piacon is. Most azonban megjelent egy új, hiánypótló változata.

A Lemken Karat grubberek intenzív munkát végeznek a sekély és mély tarlómegmunkálásban. A függesztett gépek munkamélységét szerszám nélkül, finom fokozatokban lehet 5 és 30 cm között állítani, ezzel pedig minden gazda ideális munkaeszközei lehetnek. A félig-függesztett Karatok alapkivitelben hidraulikus munkamélység-állítással rendelkeznek.

A német gyártó most egy újabb, sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosító változattal rukkolt elő. A három gerendelyes Karat 10 kultivátor szintén függesztett és félig-függesztett verziókban érhető el. Első pillantásra letisztultabbnak tűnik a korábbi modelleknél, a kapák szimmetrikusan helyezkednek el a hossztengely mentén, ezáltal a munkagép rendkívül alacsony vonóerőigényű, és nem jelentkezik nála az oldalra húzás sem.Az intenzív keverőhatás természetesen megmaradt, ugyanakkor a Lemken további finomításokat hajtott végre a grubberen, bár amikor egy évek óta ennyire sikeres termékről van szó, minden módosítás nehéz.

A DeltaCut kapák révén az 5 cm-nél sekélyebb művelés is elvégezhető a gépekkel, de ezzel az előnnyel már a Karat 9-esnél is találkozhattunk. Az ultrasekély művelés előnye, hogy kevés talajmozgatással (és energiafelhasználással) hajthatók végre a különböző tarlómunkák, a szántáselmunkálás, és elősegíthető általa az árvakelés és a gyomok gyors csírázása, ugyanakkor a talaj nedvességének megőrzésben is fontos szerepet játszik.

A Karat 10-es opcionálisan front tárcsasorral is felszerelhető, amely hidraulikusan állítható. Mindez lehetővé teszi, hogy a munkagép még több szervesanyagot dolgozhasson a talajba. Az újdonság 3 és 7 méter közötti munkaszélességben érhető el.

Új Lemken Karat grubber került piacra, ennek sokan fognak örülni

(Fotók: Lemken)

Címkék: lemken, újdonság, karat, grubber, szántóföldi kultivátor, tarló, ultrasekély művelés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Korszerű fejési rendszerek – Második rész

A mai technológia lehetővé teszi a tejtermelő gazdaságok számára, hogy robotok segítségével automatizálják az ...