TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új munkagép a Fliegl kínálatában, értékes taggal bővült a mechanikai gyomirtás palettája

Új munkagép a Fliegl kínálatában, értékes taggal bővült a mechanikai gyomirtás palettája

Gépesítés - 2023.04.18

A német Fliegl is egyre inkább a mechanikai gyomirtás eszközei felé fordul, a Magyarországon is jelen lévő gyártó most egy küllős kapával rukkolt elő.

A német Fliegl Magyarországon is jól ismert és közkedvelt márka, már csak azért is, mert a közúti- és mezőgazdasági pótkocsik, valamint különböző munkagépek, részegységek és adapterek a csoport abdai üzemében készülnek. Ennek idén éppen 30 éve, hiszen 1993-ban kezdődött meg a hazai gyártás.

Az 1975-ben alapított Fliegl a pótkocsik mellett egyre inkább nyit az egyéb termékek felé. A fejlesztéseik eredménye a nemrég bemutatott RollHacke küllős kapa is, amellyel 15–20 km/h munkasebesség mellett akár óránként 10 hektáros területteljesítmény is elérhető.

Küllős kapa több gyártó kínálatában is szerepel, ugyanis egy viszonylag egyszerű, ám rendkívül univerzális munkagépről van szó. Használható kukoricában, napraforgóban, szójában, zöldségkultúrákban, vagyis igen sokféle gabonában és ipari növényben, de akár a rétek, kaszálók ápolására is alkalmas.Feladata elsősorban a gyomszabályozás, ugyanakkor levegőztet is, megszünteti a cserepesedést, és összességében kedvező hatást gyakorol a talaj biológiai folyamataira. A mélyebben gyökerező növények egyáltalán nem károsodnak általa, odáig a kapák nem hatolnak le.

A Fliegl által bemutatott RollHacke 6,5 méter munkaszélességű (természetesen csukható a könnyebb szállítás érdekében), és viszonylag alacsony vonóerő-igényű. A bemutató videóban egy 130 LE-s Case IH traktor húzza, szemmel láthatólag minden erőlködés nélkül.

A német gyártó mostanában a mechanikai gyomirtás irányába fejleszt, előzetesen bemutatta már a Striegel gyomfésűt, valamint a Dexter tápkultivátort, most pedig a küllős kapával bővült ez a szegmens, kielégítve a gazdák egyre növekvő igényeit.Címkék: fliegl, német, magyarország, gyár, mechanikai gyomirtás, küllős kapa, gyomszabályozás, újdonság
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tények és tendenciák a szarvasmarhák embrió-átültetésében – ...

A művi szaporítási eljárások térhódítása világszerte forradalmasította az állattenyésztést. Napjainkban ...