Hirdetés
Élesben: magyar talajon tesztelték az elnyűhetetlen ERMO Levante 7/H talajlazítót

Élesben: magyar talajon tesztelték az elnyűhetetlen ERMO Levante 7/H talajlazítót

Gépesítés - 2023.03.19

Tesztvideókat bemutató sorozatunkban ezúttal Mezőcsátra látogatunk el, ahol egy olasz gyártmányú, szinte elnyűhetetlen ERMO Levante 7/H talajlazítót tettek próbára.

Az ERMO gyár az észak-olaszországi Cremona megyében működik 1967 óta. Ekéket és más talajművelő munkagépeket gyárt, magas minőségben, ugyanakkor megfizethető áron. A céljuk az, hogy a termékeik még a legmostohább körülmények közt is megállják a helyüket, és ezt számtalanszor bizonyították Magyarországon is.

Az ERMO mezőgazdasági gépek hazai forgalmazója a nagykőrösi Pap-Agro Kft. Ők gyakran és szívesen viszik el a gazdákhoz demóztatni a gépeiket, ezáltal minden termelő előzetesen ki tudja próbálni, hogyan teljesítenek azok az ő talajadottságaik mellett.A közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton tettek próbára egy ERMO Levante 7/H talajlazítót, és a tesztről rövid videó is készült. Ez egy 7 késes, 3 méter munkaszélességű gép, a H betűjelzés pedig azt jelenti a típusnevében, hogy nehéz vázas kivitelű (létezik még M, azaz közepes, illetve HI, vagyis csukható vázas nehéz verzió).

A talajlazító kiemelkedő minőségű anyagokból, Strenx acél vázzal, Hardox 400 svédacél késekkel készül. Az Olaszországban jellemző kötött, köves talajok sem fognak ki rajta, és a videóban látható, hogy Mezőcsáton is szép munkát végzett. A vonóerőigénye 200–300 LE, a borsodi demó során egy John Deere 8295R traktor húzta, ami a felső teljesítményhatárt (295 LE) képviselte.

A Levante 7/H talajlazítónál a szárnyas kések két sorban vannak elrendezve, a munkamélységük 35–65 cm, és oldalsó terelőlemezek segítenek a bakhátmentes felszín kialakításában. A gép tömege 2481 kg. Hátulra dupla tüskés henger szerelhető mechanikus szögállítással és hidraulikus mélységállítással.Címkék: ermo, olasz, munkagépek, levante, talajlazító, demó, pap-agro
Kiemelt hírek