Hirdetés
Pironkodhat a Fendt és a John Deere, nem az övék lett Németország legkeresettebb traktora

Pironkodhat a Fendt és a John Deere, nem az övék lett Németország legkeresettebb traktora

Gépesítés - 2023.03.10

A Fendt és a John Deere márkák uralják jó ideje a német traktorpiacot, 2022-ben azonban egy indiai márka kistraktoraiból adták el a legtöbbet az egyik legfontosabb nyugat-európai piacon.

A német traktorpiac sokkal nagyobb a magyarországinál, az ottani fejleményeket mégis érdemes figyelemmel követni, hiszen az a hazája a Fendtnek és a Claasnak, vagyis a magyar gazdák körében is népszerű márkáknak.

Természetesen a John Deere a német piacon is jelentős részesedést követelt ki már magának, 2022-ben azonban mégis meglepetés született, hiszen nem az amerikai márka, de még csak nem is a német „zöldek” valamelyik modellje vált a legkeresettebb erőgéppé.

Fotó: Solis

Az elismerésre méltó címet a Solis 26 univerzális kerti traktor szerezte meg, amelyet Magyarországon az Odisys forgalmaz. Az indiai gyártmányú, kompakt és sokoldalú, többféle szerszámmal felszerelhető (az emelőműve 600 kg kapacitású), háromhengeres, 26 LE-s Mitsubishi motorral felszerelt erőgépből

966 darabot értékesítettek tavaly Németországban.

A masinát a fordulékonysága és nagy nyomatékú motorja teszi igazán használhatóvá. Az 1055 kilogrammos erőgép teljes szélessége 106 cm, a teljes hossza pedig 271 cm, ezáltal a szűkebb ültetvényekben is ügyesen mozgatható, de állattartó telepekre, illetve kommunális célokra is szívesen vásárolják. Kívánságra fülkével és homlokrakodóval is felszerelhető.

A német toplistán természetesen ott van a Fendt 700 Vario és a John Deere 6R is, ám ezekből a nagyobb kategóriájú gépekből darabszámra most kevesebb fogyott indiai vetélytársukénál. Ha az 50 LE feletti osztályt nézzük, abban a Fendt 724 Vario győzedelmeskedett Németországban, mégpedig 887 értékesített darabbal, míg a John Deere 6155M modellből 768 példányt adtak el. Őket követi egy újabb Fendt a sorban, az 516 Vario, amelyből 712 talált gazdára 2022-ben.

(Fotó: Oliver Bachmann/Pixabay)Címkék: traktor, népszerűség, eladás, toplista, németország, solis, fendt, john deere
Kiemelt hírek