A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Orbitális ugrást hajtott végre a Lemken a vetéstechnológia területén

Orbitális ugrást hajtott végre a Lemken a vetéstechnológia területén

Gépesítés - 2023.01.15

Tovább bővíti gépkínálatát a Lemken, ezúttal a vetéstechnológia területén, felvásárolta ugyanis az afrikai és ausztrál piacon jelentős szereplőnek számító Equalizer vállalatot.

Orbitális ugrást hajtott végre a Lemken a vetéstechnológia területén


Az ekespecialistának tartott német Lemken a közelmúltban néhány igen fontos felvásárlást hajtott végre. Immár a kötelékéhez tartozik a holland Steketee, amely révén a mechanikai gyomirtás területén lépett előre, most pedig a vetéstechnológiában jártas Equalizer vállalatot kebelezte be. Az akvizíció véglegesítése 2023 tavaszán történik.

A dél-afrikai cég munkagépei szintén jó kiegészítői a Lemken palettájának, amely így a minimális talajbolygatást, illetve a forgatás nélküli (no-till) művelést végző eszközökkel bővül. Az Equalizer kínálatában megtalálhatók az akár 36 soros precíziós vetőgépek, valamint az akár 24 méter munkaszélességű gabonavetőgépek.

„Nincsenek átfedések a portfólióinkban, az Equalizer olyan piacok és termelők számára kínál megoldásokat, ahol eddig a Lemken nem volt jelen. A növekedési stratégiánknak megfelelően az Equalizer vetőgépei kitöltik a réseket a termékkínálatunkban”

– erősítette meg Anthony van der Ley, a Lemken elnök-vezérigazgatója is. Hozzátehetjük, hogy az olyan megoldások, mint a német vállalat DeltaRow (eltolt vetéssoros) technológiája ugyancsak jól kiegészítik a dél-afrikai cég által követett szemenkénti vetés technológiáját.

Az Equalizer egy családi tulajdonú vállalat, amelyet 2000-ben alapítottak Fokvárosban, és jelenleg 180 alkalmazottat foglalkoztat. Odahaza piacvezetők a precíziós vetés területén, de Ausztrália is fontos exportpiacuknak számít. A Lemken belépésével mindenekelőtt az alkatrész-üzletág bővítésébe fognak bele, amely eddig talán a leggyengébb pontjuknak bizonyult.


Címkék: lemken, felvásárlás, precíziós gazdálkodás, vetéstechnológia, equalizer

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...