TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Joystickkal is irányítható az új Manitou

Joystickkal is irányítható az új Manitou

Gépesítés - 2022.12.11

A 2022-es EuroTier-en mutatta be a Manitou az új Teleksoplader MLT 850 NewAg XL modelljét, mely rakodási módban a kormánykerék helyett mini joystickkal kormányozható. 5 tonnás teherbírásával és 7,6 méteres munkamagasságával a mezőgazdasági teleszkópos markológépek tipikus mérettartományában helyezkedik el.

A Manitou MLT 850 teleszkópos markológépe a NewAg-XL sorozat negyedik modellje. Az 5 tonnás teherbírás 7,6 méteres maximális munkamagasság mellett mindentudóvá teszi a nagyobb gazdaságok, szövetkezetek, vagy biogázüzemek logisztikájában. A teleszkópos rakodógéppel mind az ömlesztett áruk, gabona, szilázs vagy faapríték betöltése, mind a szalmabálák, bigbag zsákok, vagy raklapok kezelése lehetséges.

A 141 lóerős motorteljesítményű MLT 850 nagy hidraulikus munkasebességgel rendelkezik, és több mint 600 Nm nyomatékot (1500 fordulat / perc sebességgel), valamint 9.160 daN vonóerőt biztosít. A motor teljesítménye az M-Vario-Plus sebességváltón keresztül kerül a kerekekre. Teherbírása 5 tonna, emelési magassága 7,6 méter. Teljes körű láthatóság biztosított a gépkezelő számára a kameráknak és a nagy ablakoknak köszönhetően, a teleszkópos gém csúcsán lévő nagy látószögű kamerával a pótkocsi szintje is figyelhető.

 A teleszkópos markológép fülkéje valamivel magasabban helyezkedik el, mint a NewAg-XL sorozat kisebb modelljeinél, ami tovább javítja az áttekintést. Az opcionális Safe View kameracsomaggal a teleszkópos markológép körüli nem látható területek is megjelennek az utastér képernyőjén.

A Manitou MLT 850 tágas és hangszigetelt fülkével rendelkezik. A kabinban maximum 69 dBA-t mértek. Az EuroTier-en mutatta be a Manitou az MLT 850 teleszkópos markológép új, szabadalmaztatott kormányrendszerét. Rakodási módban a vezető egy mini joystickon keresztül kormányozhatja a Teleksopladert. A kormányrendszert úgy tervezték, hogy megakadályozza a kormánykerék folyamatos használatával kialakuló fáradtságot, illetve váz- és izomrendszeri rendellenességeket. Közúton a gép a hagyományos kormánykerékkel irányítható.

Az M-Vario-Plus sebességváltóval kombinálva a motor fordulatszáma automatikusan igazodik a hidraulikus mozgásokhoz. Ez segít optimalizálni az üzemanyag-fogyasztást. Az autóhoz hasonló stop-start funkció álló helyzetben kikapcsolja a motort, és automatikusan újraindítja. Ez csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a zajszennyezést.

A motortér felett egy öntisztító levegő előszűrő található, amely növeli a fő légszűrő tisztítási kapacitását. A motortér két részből áll, így könnyen hozzáférhetünk a legfontosabb alkatrészekhez. Az új MLT 850 teleszkópos markológépek 2023 második negyedévétől lesznek megvásárolhatók a viszonteladóknál.
Forrás: Agrarheut

Címkék: manitou, joystick, markoló
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajgyógyítás, humuszépítés és sekély talajművelés

Talajművelő gépek a jelen és a jövő mezőgazdaságának kihívásaira