A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Függesztett permetező-kombinációval rukkolt elő a Berthoud

Gépesítés - 2022.11.22

A francia Berthoud 1895 óta a növényvédelmi gépek, eszközök specialistája. Természetesen a 127 éves múlt ellenére sem üldögélnek a babérjaikon, hanem folyamatosan fejlesztenek, amelynek az eredménye a nemrég véget ért párizsi SIMA szakkiállításon is kézzelfogható volt.

Függesztett permetező-kombinációval rukkolt elő a Berthoud


A gyártó előrukkolt a Heracles függesztett permetező-kombinációval, amely a korábbi Elite modellcsaládot hivatott felváltani. Ez előre és hátulra is felszerelendő egységekből áll, de használhatjuk csak önmagában is a hátsó egységet (ebben az esetben Hermes a terméknév). A hátsó rész 1600 vagy 2000 liter kapacitású, míg az elsőbe 1000 vagy 1500 liter folyadék fér.

A Heracles esetében is megtalálható a Spraytronic rendszer, amely lehetővé teszi egy sebességtartományon belül az azonos nyomású permetezést, illetve az ideális cseppméret megtartása mellett a sebességnek megfelelő lémennyiség kijuttatását. A legnagyobb innováció mindezzel együtt a szórókerethez kapcsolódik, például a 4 szekcióból álló, 28 méteres keret összecsukásához elegendő mindössze 45 másodperc. Az acél szórókeret egyébként 21–30 méteres munkaszélességben érhető el.

A Berthoud mérnökei arra is ügyeltek, hogy a két tartályból kijuttatott kétféle folyadék egyenletesen fogyjon, így a kezelőnek nem kell attól tartania, hogy munkavégzés közben folyamatosan változik a kombináció egyensúlya. A Heracles (amely feltehetőleg a francia márka magyarországi forgalmazója, az AXIÁL Kft. kínálatában is meg fog jelenni) a tervek szerint már 2022 végén gyártásba kerül.

(Fotó: Irish Farmer Journal)


Címkék: berthoud, permetezőgép, újdonság, sima, heracles, kombináció

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...