A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max

Új Horsch kultivátor született, bődületes erejű traktorokhoz is megfelelő

Új Horsch kultivátor született, bődületes erejű traktorokhoz is megfelelő

Gépesítés - 2022.10.03

A már eddig is gazdag kultivátorkínálatát bővítette nemrég a német Horsch. Az új termék alkalmas sekély és mély művelésre egyaránt, és már akár egy 600 LE-s traktor mögé is felkapcsolható.

Új Horsch kultivátor született, bődületes erejű traktorokhoz is megfelelő


Fortis AS néven mutatott be új, univerzális kultivátort a Horsch. A német gyártónak már eddig is szerepeltek szántóföldi kultivátorok a kínálatában (Cruiser, Terrano, Tiger), most azonban úgy érezték, hogy bővíteni kell a palettát. Az új terméket úgy tervezték, hogy az akár 600 LE-s traktorokhoz is megfeleljen, vagyis a legtöbb gazdálkodó számára vonzó alternatíva lehet.

A munkamélység és a különféle beállítások tekintetében igen rugalmas Fortis AS 6 és 7 méteres változatokban készül (ezt jelzik a Fortis 6 AS és Fortis 7 AS megnevezések), a munkamélység pedig 4 és 30 cm között változhat, tehát mélylazításhoz is kiválóan alkalmas, nemcsak a sekélyebb műveléshez.

A gép felépítéséből látszik, hogy a kapák és a tárcsák között óriási szabad tér található, így nem kell eltömődéstől tartani, a művelőeszközök mindig kiváló munkát végeznek. A 27 centis kapakiosztás a sekély műveléshez is ideális, de ugyanakkor egy kisebb lóerejű traktorral is képesek lehetünk mély művelést végezni velük.

Az elöl elhelyezett, szimpla vagy dupla támkerekek egyrészt a pontos mélységtartást segítik, nagy munkamélység esetén pedig a kultivátor jobb „megtámaszkodását” teszik lehetővé. A munkamélység beállítása egyébként történhet a hagyományos módon, klipszekkel, de akár hidraulikusan is, a traktorfülkéből irányítva. A Fortis AS a speciális integrált rendszere révén képes akár 1,2 tonna súlyt átterhelni az erőgép hátsó tengelyére, hogy ezáltal akadályozza meg a kerekek szlipjét.

 


Címkék: kultivátor, traktor, sekély művelés, Horsch, nagytraktor, mély művelés, Fortis AS

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...