TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Szárnyal a Fendt, pedig őket is lassította egy orosz kibertámadás

Szárnyal a Fendt, pedig őket is lassította egy orosz kibertámadás

Gépesítés - 2022.09.18

Az AGCO csoport jó évet zár 2022-ben is, és leginkább a Fendt márkájára lehet büszke, amely a traktorok terén több piacon is húzómárkának számított. Az anyavállalat most még komolyabb terveket sző vele kapcsolatban.

Fényes jövő áll a Fendt előtt, hiszen tisztán látszik az anyavállalat AGCO azon törekvése, hogy a német márkát a mezőgépgyártás lehető legtöbb szegmensében a piac meghatározó szereplőjévé kívánja tenni. A full linerré válás felé vezet az út?

Mindezt azt jelentené, hogy a Fendt nemcsak a traktorai révén lenne elérhető a gazdák számára, hanem a talajműveléstől a betakarításig kínálna nekik termékeket. Ez részben persze már meg is valósult, hiszen jelenleg kombájnok, önjáró permetezők és silózók, bálázógépek, valamint teleszkópos rakodók is szerepelnek a márka palettáján.

A közelmúltban egy online sajtókonferencián ismertették a tervezett újdonságokat, amelyek közül természetesen a Fendt 700 Vario traktorszéria hetedik generációja kapta a legnagyobb figyelmet. Itt az új (immár 300 lóerőig kiterjesztett teljesítményű) motor mellett az optimális 60 colos nyomtáv, a fedélzeti és irodai FendtONE kezelőfelület, valamint a FendtCargo homlokrakodó új generációja jelentik a legfontosabb frissítéseket.

A Fendt (és a társmárkának számító Challenger) gumihevederes járószerkezetű traktorok eladása várhatóan megduplázódik idén Észak- és Dél-Amerikában. Abban a térségben Brazília a legígéretesebben fejlődő piac, de Európára sem lehet panasz, és így csak a globális ellátási láncok akadozása miatt nem éri el idén a német márka a 20 ezres eladott traktormennyiséget. A kiváló számok miatt máris új célt tűztek ki maguk elé: áttörni a 24–25 ezres álomhatárt.

A szomszédos Ukrajnában dúló háború egyik nyugtalanító következménye, hogy az AGCO-t májusban kibertámadás érte, ami 8 százalékos veszteséget eredményezett a termelési órák tekintetében a második negyedévben. A rosszindulatú beavatkozást egy, az orosz hadsereghez köthető csoport követte el. Mindezzel együtt a Fendt továbbra is rendületlenül halad előre és fejleszt, a traktorok terén például az akkumulátor-, illetve a hidrogén üzemanyagcellás technológia terén is komoly lépéseket sikerült már megtennie.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Végkiárusítással egybekötött Black Friday Genezis Műtrágya ...

Felhívjuk minden kedves mezőgazdasági termelő figyelmét, hogy az őszi szezon legjobb árán most vásárolhat a Genezis ...