TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
A Pöttinger újdonsága, a MERGENTO VT 9220 rendképző

A Pöttinger újdonsága, a MERGENTO VT 9220 rendképző

Állattartás gépei - 2022.05.31

A zöldsor-specialista Pöttinger újabb termékkel egészítette ki széles munkagépkínálatát: az új MERGENTO VT 9220 típusú rendképző lucernához, here- és fűfélékhez, szénához és szalmához egyaránt alkalmas. A gép munkaszélessége középre képzésnél 9,2 méter, míg oldalra rakásnál 8,7 méter. Az osztrák gyártó szerint 2022 augusztusától lesz elérhető a forgalmazóknál.

Minden egyes szál fontos

A MERGENTO összegyűjti a talajon heverő szálastakarmányt, miközben a föld, a kövek és más szennyeződések a talajon maradnak. A talajjal való további érintkezés nélkül szállítószalagok szállítják a takarmányt, és képeznek belőle rendet. A Pöttinger új fejlesztése a különleges technikai megoldásaival száraz alapanyagnál is minimalizálja a veszteséget azáltal, hogy a takarmányt rögtön felkapja, nem görgeti hosszú ideig a talajfelszínen. Az eredmény több energia és több nyersfehérje a takarmányban.

Optimális termésáramlás

A MERGENTO összehangolt rendszere biztosítja a takarmány tökéletes áramlását még rövid növényi anyaggal is. Központi eleme a felszedő pick-up, a préshenger és a keresztirányú szállítószalag.

A hatsoros vezérlésű pick-up maximális begyűjtési teljesítményt és minimális takarmányszennyezést biztosít. A termést az egymást követő ujjakkal óvatosan összegyűjtik a földről, és a szállítószalaghoz hordják. A kényszerpálya miatt a fogak visszahúzódnak a szalag előtt. A felszedők átadási pontja 120 mm-rel magasabban van, mint a kereszt-szállítószalag. Ez lehetővé teszi, hogy a takarmány szabadon, saját súlyának következtében essen a szállítószalagra. Ezenkívül a takarmány áramlása is tolóerőt fejt ki. A szállítószalag akkor is megbízhatóan működik, ha a gépcsoport lejtőn lefelé halad, és a kaszálék rövidebb az optimálisnál. A tökéletes, háromdimenziós talajkövetést a gép vázára szerelt hengerek biztosítják. A három hidraulikus henger révén a gép pillanatok alatt reagál a talajfelszín eltéréseire.

A MERGENTO automatikusan kikapcsolja a szállítószalagokat fordulás közben, a következő menet elején pedig automatikusan elindítja azokat. Ezzel időt takarít meg, hiszen nem kell minden szakasz végén kiüríteni a szalaggot. A szállítószalagok be- és kikapcsolásának késleltetési ideje kényelmesen beállítható a traktor vezetőfülkéjében.

Kényelmes működés és maximális rugalmasság

A két kereszt-szállítószalag forgásiránya és helyzete a traktor vezetőfülkéjének kényelméből vezérelhető.

Címkék: Pöttinger, rendképző, MERGENTO VT 9220
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Érkezik a kárenyhítési juttatás a károsult gazdák számára

A tavalyi évben keletkezett káresemények után mintegy 1.680 mezőgazdasági termelő részesül március végéig 2,85 ...