TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS A KITE-VEL – A precíziós gazdálkodásra alkalmas gépek akár az Ön számára is elérhetők

DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS A KITE-VEL – A precíziós gazdálkodásra alkalmas gépek akár az Ön számára is elérhetők

Gépesítés - 2022.05.24

2022. május 5-6-án rendezték a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat a Kutasi úti alközpontban. A kiállítás fókusza arra irányult, hogy miben tudnak segíteni partnereiknek a digitális átállás pályázat megvalósítási időszakában. A rendezvényen egy ünnepélyes gépátadásra is sor került.

Hirdetés

 „A COVID-19 utóhatása és a szomszédunkban kialakult háború a beszállítói láncokban további fennakadásokat okoznak, melynek hatása napjainkban is folyamatosan érezhető. Ezek következményei a megnyúlt szállítási határidők, melyek akár a megszokott idő többszörösei is lehetnek. Az alapanyag-, energia-, humán jellegű és szállítási költségek növekedése beépül a gyártók áraiba, melyeknek egyenes következménye a folyamatos áremelés.

Az árfolyamváltozások és a finanszírozási költségek is ugyanezt az irányt erősítik egyidejűleg. Ezeknek a hatásoknak a csökkentésére a KITE Zrt. komplexitása, stabilitása és megbízhatósága tud választ adni, mely lehetővé teszi az előre készletezést és a korai nagy volumenű előrendelést, mellyel csökken a szállítási határidők hossza. Mindemellé jobb árak párosulnak, és ez a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” pályázattal kapcsolatos beruházás esetén korábbi megvalósítást tesz lehetővé a gazdálkodóknak. A KITE Hiteliroda saját egyedi megoldásokkal várja a beruházni szándékozókat, kedvezőbb finanszírozási feltételt biztosítva.” –mondta el Kiss Sándor, a rendezvényen a sajtó megjelent tagjai számára.

A hosszú távú bizalom bizonyítéka, hogy a Gorzsai Zrt. immáron a 35. John Deere gépét vásárolta meg a KITE-től

kite35.jd

A sajtótájékoztató egy ünnepélyes gépátadással ért véget, melynek keretében a Gorzsai Zrt. vezetője, Gyapjas Károly átvette a gazdaság 35. John Deere gépének, egy S790-es kombájnnak a kulcsait. A betakarító gép az állatállomány takarmánytermelésének feladataiban teljesít majd és a silókukorica learatásában játszik szerepet.

kites5.jd.2

A gépkiállítás mellett speciális szakmai kiegészítő rendezvényekkel is szolgáltak a partnereknek a komplex megoldásokat nyújtó Precíziós Gazdálkodási Rendszerüket tárták a nagyközönség elé egy bemutató keretében, illetve alkatrészes és szervizes after-sales prezentációt is tartottak.

Az első napon egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóra is sor került, melyen Kiss Sándor a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgató-helyettese vezette körbe a megjelenteket. A gépek széles palettájáról a következőket mutatjuk most be.

John Deere S790 kombájn

A John Deere S790 kombájn a John Deere és egyben a KITE Zrt. betakarítógép-portfóliójának kiemelkedő teljesítményű (motorteljesítmény: 460kW/625Le) és partnereink körében az egyik legkedveltebb tagja.

A John Deere S790 kombájn egyrotoros, illetve tisztán rotoros technológiával rendelkezik, vagyis a gépben egy darab hosszanti rotorban történik mind a cséplés, mind a leválasztás.

Ennek köszönhetően szemtörésmentesen, mégis kiváló tisztasággal képes elvégezni a magok cséplését és leválasztását.

Ebben a típusban minden olyan betakarítástechnológiai megoldás megtalálható, ami jelen pillanatban a John Deere rendelkezésére áll.

A mechanikai és teljesítménybeli fejlesztéseken felül fontos megemlítenünk azokat a fejlett, gépkezelőt segítő telematikai és gépautomatizálási rendszereket, amelyek a gép teljesítményének és a napjainkban egyre nagyobb kihívást jelentő, emberi erőforrás kihasználásának hatékonyságát segítik elő, és amelyekben a John Deere mindig is úttörő szerepet töltött be.

kitejd

A John Deere márka a megbízhatóság és a kiemelkedő teljesítmény garanciája

John Deere W650 kombájn (vágóasztallal)

A John Deere W650 kombájn a KITE Zrt. hagyományos, szalmarázó ládás kombájnjainak csoportjába tartozik.

A kiváló cséplési hatékonyság kiemelkedő szalmaminőséggel párosul, így az állattartással is foglalkozó gazdaságok egyik legkeresettebb modellje.

Ez a gép is felszerelhető a John Deere által fejlesztett telematikai rendszerek legfontosabbaival. (rendelkezik többek között: lézeres kalászvisszahordó-ellenőrzéssel, hozam-, és szemnedvességmérő szenzorokkal, automata kormányzás funkcióval).

Kombájnportfóliónknak ez a tagja is teljes mértékben eleget tud tenni a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések” című támogatás kritériumainak.

John Deere 8500 önjáró szecskázó

A John Deere önjáró silózói évről évre egyre nagyobb teret hódítanak a piacon.

Kiemelkedő szemroppantó hatékonyságuknak (amiről az akár négyféle, a partner igényei szerint, tetszőlegesen választható szemroppantó gondoskodik), valamint az egyenletes szecskahosszúságnak köszönhetően egyre több elégedett gazdaságot tudhatunk a partnereink között.

A motor hosszirányú elhelyezése számos előnyt nyújt. A kis sebesség miatt az önjáró szecskázók nem képesek kihasználni a gépjárművekre jellemző menetszél hűtő hatását, ezért annak biztosítására, hogy a motor optimális hőmérsékleten működjön, elengedhetetlen fontosságú a hatékony hűtés. A hosszirányú elrendezéssel a motorblokk nagyobb felülete néz a gép oldalai felé, nem takarva más részegységektől. A hűvös levegő a fülke mögött kialakított járatokon keresztül jut be, és a motor oldalai mellett áramlik végig, kijutva a hátsó nyílásokon keresztül. Ez az elrendezés szükségtelenné teszi a nagyobb, nagy fogyasztású hűtőegységek alkalmazását, ami a keresztirányú motorelhelyezésnél szükséges lenne.

A John Deere 8500 önjáró silózó, a teljesítményen felül az energiahatékonyságban is kiemelkedő. Az alacsonyabb fogyasztás nemcsak a hatékonyabb motorokról szól, hanem arról is, hogyan van megtervezve és megépítve az egész gép.

A John Deere önjáró szecskázók minimális karbantartási igényre lettek tervezve az Ön betakarítással töltött munkaidejének maximalizálása érdekében. Az automata zsírzórendszer megszünteti a naponként elvégzett kézi zsírzás szükségességét.

Igény esetén extra nagy kopásállóságú DuraLine alkatrészek is rendelhetők a terménycsatorna koptató hatásnak leginkább kitett részeihez. Ezek élettartama akár ötször hosszabb a standard alkatrészekhez képest.

A John Deere önjáró silózói-a kombájnokhoz és traktorokhoz hasonlóan- felszerelhetők a cég által fejlesztett és forgalmazott kiemelkedő telematikai rendszerekkel.

A takarmány minősége rendkívüli fontossággal bír. Ha jobb a siló minősége, akkor az közvetlenül érzékelhetőaz állományunk tejtermelő képességében és így a gazdaságunk bevételében is.

A beltartalom megbízható mérése a takarmánykészlet pontosabb tervezését és kezelését teszi lehetővé. Erre szolgál a John DeereHarvestLab rendszere.

SIP Silvercut 300 fűkasza   

A SIP Silvercut tárcsás kaszák masszív, robosztus gerendelye biztosítja a tartós használatot, az állítható hidropneumatikus felfüggesztés pedig lehetővé teszi a tökéletes talajfelszínkövetést – precíz, tiszta vágást minden betakarítási körülmény esetén. A hajtáslánc biztonsági rendszerei között megtalálható a bronz nyírócsapszeges kaszahajtáson belüli védelem, ill. poliuretán kitérési egység, mely akadállyal való ütközés során megóvja a gépet. A pengék gyors cserélhetősége és a zsírzópontok könnyű hozzáférhetősége garantálja a rövid állási és karbantartási időt.

SIP Silvercut 300FRC fűkasza front

A SIP Silvercut tárcsás kaszák masszív, robosztus gerendelye biztosítja a tartós használatot, az S-Flow függesztőváz az állítható hidropneumatikus rugózással pedig lehetővé teszi a tökéletes talajfelszínkövetést – precíz, tiszta vágást minden betakarítási körülmény esetén. A hajtáslánc biztonsági rendszerei között megtalálható a bronz nyírócsapszeges kaszahajtáson belüli védelem, ill. poliuretán kitérési egység, mely akadállyal való ütközés során megóvja a gépet. A pengék gyors cserélhetősége és a zsírzópontok könnyű hozzáférhetőségű garantálja a rövid állási és karbantartási időt. A gumihengeres szársértő a nagyobb lucerna területtel rendelkezőknek javasolt. A V profilú mintázattal rendelkező szársértőhengereknek köszönhetően megőrizhető a takarmány tápértéke gyorsabb száradás mellett.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: John Deere, kombájn, fűkasza, KITE, digitális átállás, SIP Silvercut
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

PÖTTINGER TEGOSEM – egy tartály, többféle géphez

A PÖTTINGER TEGOSEM tartálya, gépeik széles választékával kompatibilis. A TEGOSEM segítségével a talajművelés, a ...