TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Tovább bővül a Heliodor-paletta

Tovább bővül a Heliodor-paletta

Vető- és talajművelő gépek - 2022.03.10

A LEMKEN Heliodor rövidtárcsa hamarosan precíziós hígtrágya-kijuttató egységgel is kombinálható lesz.

2022 márciusától a LEMKEN Heliodor rövidtárcsa elérhetővé válik a Vogelsang DosiMat DMX precíziós kijuttatóegység felszereléséhez szükséges előkészítő készlettel. A két bevált munkagép kombinálásának eredménye egy olyan nagy teljesítményű kombináció, mely ideális a folyékony szerves trágyák alacsony veszteséggel történő, pontos kijuttatására és bedolgozására.

A Heliodor szilárd alapokat biztosít az ilyen típusú kijuttatásokhoz, mivel kompakt építésű és alacsony a vonóerőigénye, ezért kevés kiegészítő teljesítményre van szükség a traktortól emelőkapacitás és teljesítmény tekintetében. 
A DosiMat DMX a nagyon egyenletes hossz- és keresztirányú elosztásáról híres, amit extrém alacsony és magas kijuttatási mennyiségek esetén is képes folyamatosan tartani.

A két munkagép együtt történő működtetésének módja nagyon egyszerű. A hígtrágyát a DosiMat egységbe felülről lehet betáplálni, abban egy késekkel ellátott, áramlásra optimalizált rotorral szerelt berendezés homogenizálja, majd továbbítja a különálló kijuttatóegységekhez. A szálas és egyéb idegen anyagokat megbízhatóan feldarabolja a folyamat során, ami lehetővé teszi a kívánt pontos eloszlást és megelőzi a munkát félbeszakító dugulásokat. Ezt követően a hígtrágya a tömlőkön keresztül a Heliodor első tárcsasora mögötti zónába kerül, ahol a talajba történő injektálás után késedelem nélkül bedolgozza a második tárcsasor és a visszatömörítést végző henger.

A gazdaságosságot tekintve a Heliodor/DosiMat kombináció pontosan illeszkedik az aktuális trendekhez; az emelkedő műtrágyaárak mellett sok gazdálkodó szeretné felhasználni a hígtrágyában tárolt tápanyagokat. Ez a pontos kijuttatás és azonnali bedolgozás révén minimális nitrogénveszteség mellett elvégezhető, ami az eljárást nemcsak rendkívül gazdaságossá teszi, hanem megfelel a vizek védelmét szolgáló környezetvédelmi előírásoknak is.

helidorhirdetes

Nagyítás a képre kattintva!

Címkék: rövidtárcsa, Lemken, Helidor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Űrnövények a MATE laboratóriumában

Vajon a megvilágított, szabályozott környezetet teremtő kamrákban hogyan fejlődnek bizonyos növények, ha a talaj, ...