TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Rauch AXIS – A csúcskategóriás függesztett műtrágyaszóró

Rauch AXIS – A csúcskategóriás függesztett műtrágyaszóró

Gépesítés - 2022.02.08

A német Rauch egy 1921-ben alapított, 100 százalékban családi tulajdonban lévő vállalkozás, amelyet jelenleg a 3. generáció irányít. A gépei minőségéről és megbízhatóságáról híres mezőgyártó több 
 100 szabadalmat és számtalan kiállítási díjat tudhat magáénak. A három németországi üzemben dolgozó 300 alkalmazottal évente több mint 15 ezer gépet készítenek, ezek 70 százaléka exportra kerül.

rauch axis

Nagyítás a képre kattintva!

 

Az AXIS függesztett műtrágyaszóró az akár 4200 literes tartálytérfogattal és a 12–50 m közötti munkaszélességgel kimagasló hatékonyságot és teljesítményt képvisel. Még szélsőséges körülmények között is lehetséges a jelentős (akár 500 kg/ha dózisú) műtrágya kijuttatása.

rauch2 emc

A szórótányérok meghajtása mechanikusan vagy hidraulikusan történhet, a tolózár működtetése pedig hidraulikus, elektromos vagy sebességarányos elektromos lehet. Ez utóbbi kiegészülhet mérleges vagy EMC-szabályozással.

Úttörő a gyár az EMC technológia bevezetésével, amely a legnagyobb szórásegyenletességet biztosítja, és még mérlegtechnika sem szükséges a legtökéletesebb kijuttatási pontosság eléréséhez.

Az EMC a szórási mennyiség szabályozására szolgáló innovatív rendszer. Az oldalanként pontos elosztást lehetővé tevő automatikus adagoló külön-külön, a bal és jobb oldalon is képes vezérelni és mérni a műtrágyaáramlást.

Még fejlettebb megoldás az AXMAT szóráskép-érzékelő, amely 54 radarjával folyamatosan monitorozza a szórásképet, és szükség esetén azonnal beavatkozik.

 

AXIS M-Drive

rauchM Drive

Mechanikus kardántengelyes hajtás, túlterhelés elleni védelemmel a traktorok minden teljesítménykategóriájához. Egyszerű kezelhetőséggel és tisztítással párosuló, megbízható működés jellemzi. Az M-Drive hajtások zárt olajfürdőben működnek, ezért nem igényelnek karbantartást.

 

AXIS H-Drive

rauchH Drive

Innovatív, egyúttal karbantartást nem igénylő hajtás a traktor hidraulikus rendszerében. A H-Drive egyszerűen és gyorsan, a kardántengely csatlakoztatása nélkül lett beépítve, és bal és jobb oldalon egyaránt lehetővé teszi a tárcsafordulatszám változtatását határszóráshoz és részszélesség-kapcsoláshoz.

Az igényes, precíz alkalmazás jegyében a CDA szórástechnika új mércét állít fel. Legyen szó műtrágyákról, csigaölő szerekről, biopelletekről vagy apró magvakról, minden alkalmazásnál, normál és késői trágyázásnál egyaránt biztonságos és precíz szórásképet szolgáltat.

 

Az AXIS kirepítésipont-beállítás pofonegyszerű. A műtrágya kirepítési pontját a tartályfenék elfordításával, a kiszórandó anyag munkaszélességétől és repülési jellemzőitől függően lehet kiválasztani, kézi szabályozással vagy elektronikus vezérléssel.

rauchSpeedServo

Különösen érzékeny és ezáltal még hatékonyabb adagolás és elosztás valósítható meg az egyedülálló, turbógyorsaságú állítómotorral, 
a SpeedServóval.

 

rauchGranuSafeHigh Speed Spreading: az AXIS megszokott, kiváló szóráspontossága még nagy menetsebességnél (20 km/h felett) és munkaszélességnél is garantált.

Az AXIS GranuSafe rendszer kezdettől fogva kíméletesen kezeli a műtrágya-granulátumokat. A tört szemek és a por képződése aktív módon minimálisra csökkenthető.

 

rauchQuantron AA QUANTRON-A intelligens vezérlés úgy vezérli az EMC automatikus adagolót, illetve úgy szabályozza az átfolyó mennyiséget, hogy az előre meghatározott kijuttatási mennyiség változó menetsebességnél is állandó maradjon. Minden funkció elektronikusan távvezérelhető, az üzemi adatok dokumentálása és tárolása pedig rendkívül egyszerű.

 

A munkaszélesség és a kiszórási mennyiség nyolc részszélességnél a VariSpread V8, illetve fokozatmentesen, dinamikusan a VariSpread pro típussal állítható.

rauch CCI

Az OptiPoint táblavégi fordulóvezérléssel az egyes műtrágyafajtákhoz és munkaszélességekhez tartozó tolózárnyitási és -zárási helyek pontosan számíthatók, így elkerülhető a forgóban a túl- illetve alultrágyázás.

Az AXIS ISOBUS műtrágyaszórók RAUCH CCI termináljai áttekinthetőségükkel, rugalmasságukkal és sokszínű alkalmazási lehetőségeikkel tűnnek ki.

  • 
Kényelmesen kezelhető, 12,1 hüvelykes vagy kompakt 8 hüvelykes színes kijelző
  • 
Testreszabható, pár érintéssel egyedileg konfigurálható kezelőfelület
  • 
Álló és fekvő formátumban, osztott képernyővel vagy teljes nézetben
  • 
Opcionális WLAN-modul a digitális gazdálkodás teljes világának hálózatba kapcsolásához

 

Rauch Logo100Forgalmazó:
Valkon Kft.
cím: 6000 Kecskemét, Mindszenti krt. 55.
telefon: +36 (30) 697-4224

Dobos Péter
munkagép-kereskedelmi vezető
e-mail: info@valkon.hu
web: valkon.hu

 

 

 

 

Címkék: műtrágyaszóró, függesztett, Valkon Kft., Rauch AXIS
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kalászfuzáriózis, kalászvédelem

Az idei terménypiaci várakozásokat látva, könnyen lehet, hogy ismételten nehéz év vár a búzatermesztőkre. Erre ...