TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
A Massey Ferguson vadonatúj MF E-Loader emeli a hatékonyságot, pontosságot, termelékenységet és a biztonságot

A Massey Ferguson vadonatúj MF E-Loader emeli a hatékonyságot, pontosságot, termelékenységet és a biztonságot

Traktorok - 2021.10.23

A Massey Ferguson, az AGCO világmárkája örömmel jelenti be az új MF E-Loader-t, egy új automatizmusokat vezérlő funkciót, ami segíti a hatékonyságot, pontosságot, biztonságot és termelékenységet homlokrakodós alkalmazásokkor.

Az MF E-Loader-t a Datatronic-5 monitoron keresztül kezelhetjük. A kezelők a segítségével ellenőrizhetik a rakodó funkciókat, mérhetnek tömeget, automatizálhatják a markolás funkciót, és előre beállíthatnak, majd elmenthetnek automata folyamatokat a rakodási ciklushoz.

Továbbá az MF E-Loaderrel előre be lehet állítani az alsó és felső emelési magasságokat, illetve dőlésszögeket is a munkaeszközökhöz.

„Az MF E-Loader a homlokrakodó funkciókat a következő szintre emeli kezelhetőség, precízió és teljesítmény terén – nyilatkozza Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője. – A Massey Ferguson traktorok mindig sok okos és egyedi funkciót kínáltak, amihez ez a kiegészítő most csatlakozik a rakodási feladatok könnyebbé és hatékonyabbá tételéhez.”

„A kiváló manőverező képesség mellett a traktoroknak keskeny motorházteteje van, és a Visio üvegtető segítségével végig szem előtt tartható a mozgatott teher. A nagy hidraulika teljesítmény növeli a rakodás gyorsaságát. Az irányváltó, a fékpedál kuplungfunkció és a külön rakodós joystick a Massey Ferguson-t tökéletes anyagmozgató gépekké teszik” – emelte ki Lhotte úr.

Massey Ferguson MF E-Loader kiemelt jellemzők

• A Datatronic 5 monitoron keresztül kezelhetjük a rakodó funkciókat, ami intelligens és hatékony vezérlést eredményez.
• Az automata tömegmérés mozgás közben is elérhető és javítja a precizitást, dokumentálást és költség kontrollt.
• Az új kanálrázó funkció gyorsabb rakodást és ürítést tesz lehetővé.
• Az automatikus funkciók lehetővé teszik a felső és alsó emelési magasságok beállítását. Az ismétlődő munkafolyamatokat is automatizálhatjuk.
• Az MF E-Loader az MF 5S, MF 6S és MF 7S traktorokhoz, 2022 áprilistól pedig az MF 8S gépekhez is elérhető.

Automata tömegmérés

A mozgás közben is elérhető automatikus tömegmérés számos munkához ad precíziós értéket – például az etetőkocsik töltéséhez, vagy bálasúly méréséhez. Ugyanakkor arra is használható, hogy pontosan megmérjük mennyi a kanálban lévő áru tömege. Ez pedig fontos, amikor súlyra adunk el vagy veszünk bizonyos termékeket. Ezeknek az értékeknek a pontos dokumentálása is lehetséges.

Etetőkocsi rakodásakor előre beállíthatjuk az elérni kívánt értéket, és a rendszer visszafelé számol majd hangjelzést ad, amikor már közel vagyunk hozzá. A tömegeket külön is lehet mérni, mint egyéni értékek vagy napi teljes formátumban is.
Akár 20-féle különböző számérték vagy munkaeszköz memóriát menthetünk el azért, hogy máskor is könnyedén előhozzuk a preferált beállításokat. Az adatokat USB pendrive-on keresztül lehet hordozni CSV formátumban – egyszerű táblázat formájában. Így minden egyes munkavégzésről részletes adatokat kaphatunk.

Minden beállítás a Datatronic 5 monitoron

Az MF E-Loader opcióval kapunk kanálrázás aktiválást, beállíthatjuk a hidraulika olajmennyiséget, és kiválaszthatjuk a pozíciókat is: előre beállított, manuális vagy úszó. Ezeket jobbra vagy balra húzással választhatjuk ki az érintőképernyőn.

Automatizált munkafolyamatok

Az ismétlődő rakodási feladatokat könnyebbé tehetjük az automatizálással. A kezelő előre beállíthatja a gém emelési magasságát és süllyesztését, csakúgy, mint a kanál/villa pozíciót. A kanál billentését, de még a markolással/csippentéssel ellátott munkaeszköz működtetését is lehet automatizálni. Például be lehet állítani, hogy rakodó mozgására nyisson vagy zárjon a kanál.

E-Loader előkészítés opció

Massey Ferguson gyári előkészített E-Loader opció érhető el számos MF FL típusú homlokrakodóhoz annak érdekében, hogy minden emelési és rakodási munkához tudjuk ezt a kiváló megoldást kínálni.

Számos erőgép elérhető gyári kiépítésű, teljesen az alvázba illeszkedő rakodó konzollal. Annak érdekében, hogy a manőverező képesség a legjobb maradjon, illetve a karbantartás is egyszerű legyen, tökéletes egységet alkot a traktorral, mondhatni egy géppé válnak. Az integrációt még tovább fokozva, számos típust lehet gyári konzollal és MF FL készre szerelt rakodógémmel kérni.

Címkék: Massey Ferguson, AGCO, MF E-Loader
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mit tehet, aki támogatást visszakövetelő határozatot kapott?

Kedves Olvasók! Alábbi cikkemben ismételten a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatásával kapcsolatban ...