TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Új AMAZONE KE 3002-240 forgóborona Rotamix rendszerrel

Új AMAZONE KE 3002-240 forgóborona Rotamix rendszerrel

Vető- és talajművelő gépek - 2021.07.09

Az Amazone új forgóboronát kínál nagy, akár 240 LE traktorteljesítményekhez. Az új fejlesztésű KE 3002-240 típus 3 m munkaszélességével az innovatív Rotamix rendszerrel az intenzív rögtörés területén mutatja meg erősségeit, különösen nehéz helyeken.

Rotamix rendszer - rövid, kompakt és két szerszámtartóval több

A KE 3002-240 a Rotamix rendszerrel tizenkét szerszámtartóval rendelkezik, melyeken eloszlik a bemenő erő. A húzásra álló kések rendkívül jó rögszerkezetet alakítanak ki. Az új forgóborona különösen nehéz talajokon biztosít kiváló eredményeket, és különösen szántás után alkalmas az optimális magágykészítéshez.

A tizenkét késtartó a homlokkerekek kisebb átmérőjét teszi lehetővé. Ezáltal a stabil homlokkerék-kádat nagyon kompaktra és könnyűre lehetett kialakítani. A forgóborona rövid kialakítása megakadályozza a traktorra gyakorolt emelő hatást, vetőgép-kombinációban pedig a csatlakoztatott vetőgép a traktorhoz rendkívül közel helyezkedik el. Az emelőerő-szükséglet ezáltal kisebb, mint más forgóboronák esetében, így kevesebb frontsúllyal is üzemeltethető.

A Long-Life-Drive hajtásrendszer hosszú élettartamot és maximálisan nyugodt járást biztosít. A kazettás tömítőgyűrűvel és labirinttömítéssel ellátott kétszeres tömítés véd a por, nedvesség és szennyeződés ellen.

A jól bevált Quick & Safe rendszer révén a 290 mm hosszú kések integrált kőbiztosítással rendelkeznek, és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhetők.

Magasabb teljesítményosztályok a DirectDrive hajtóművel

Az új KE 3002-240 Rotamix szíve a DirectDrive hajtómű, mely a nagyobb erőhatást közvetlenül viszi át a szerszámtartók homlokkerekeire. A KX és a KG forgó lazítókhoz hasonlóan itt sincs terelés, ezáltal biztosított a rendkívül jó, kis kopással járó erőátvitel. A forgóborona a hajtó tengelycsonk 540/750/1000 fordulatszáma mellett használható. A cserélhető fogaskerék-párok révén biztosított a borona fordulatszámának hozzáigazítása a különböző talajviszonyokhoz és a traktor hajtó tengelycsonkja fordulatszámához.

QuickLink-gyorscsatlakozó rendszer

Az aktív talajművelés teljes Amazone-programja elérhető a QuickLink-gyorscsatlakozó rendszerrel a maximális flexibilitás érdekében. A QuickLink segítségével az új KE 02 is pár mozdulattal csatlakoztatható a különböző vetőgépekhez. A KE 02 komplett gépkapcsolatot képez a Cataya mechanikus ráépített vetőgéppel és az Avant 02 pneumatikus fronttartályos géppel. A megerősített ráépített bak révén az új forgóborona most már a Centaya Super pneumatikus vetőgéppel is használható. Az új Precea-A ráépített szemenkénti vetőgép is szerszám nélkül csatlakoztatható. Természetesen lehetőség van a Huckepack függesztőrendszer használatával a D9 mechanikus függesztett vetőgéppel való kombinálásra is.

Beállítás és szerszámok

A KE 02 újdonsága az opcionális hidraulikus mélységtartás. A forgóborona így menet közben a traktor vezetőfülkéjéből kényelmesen beállítható az aktuális üzemi viszonyokhoz. Egy skála gondoskodik a munkamélység optimális ellenőrzéséről.
A kihúzható alsó függesztőkarok révén a KE 02 beállítható minden traktormérethez. Ezen kívül megkönnyíti a traktornyom-lazítók felszerelését. Az alsó függesztőkarok KAT 3, ill. KAT 3N kategóriájú terpesztési méretekhez is igazíthatók.
A simítógerenda mélységet a talajegyengetéshez a henger pontosan tartva vezeti, és az integrált túlterhelés elleni védelem révén lehetővé teszi a felfelé való kitérést. A precíz beállításhoz egy kezelőszerszámot kínálunk, mely univerzálisan használható számos más gépbeállításnál, pl. az oldallemezek magasság-beállításához, ill. kiiktatásához vagy a nyomjelzők beállításához.

Sokoldalú hengerprogram

A különböző talajadottságokhoz és az eltérő üzemi körülményekhez számos hengertípus érhető el különböző átmérőkben a célirányos visszatömörítéshez. A széles választék a könnyű csőpálcás hengertől kezdve a gumigyűrűs hengeren (ez mátrix abroncsprofillal is elérhető) és a trapézgyűrűs hengeren át egészen a közepestől nehéz talajokig alkalmas tüskés hengerig terjed.

https://www.youtube.com/watch?v=hp_AmJ2kzgA

 

amazone1

A KE 3002-240 Rotamix tizenkét rotorja a húzásra álló késekkel rendkívül jó rögszerkezetet biztosít.

 

amazone2

A DirectDrive hajtómű közvetlenül a szerszámtartók homlokkerekeire viszi át az erőhatást.

 

amazone3

Az új KE 3002-240 a Rotamix rendszerrel tizenkét késtartóval rendelkezik, és rendkívül kompakt, rövid kialakításával tűnik ki.

 

amazone4

amazone5

Az új KE 3002-240 Rotamix a QuickLink rendszer segítségével pár mozdulattal összekapcsolható például az új Precea 3000-A ráépített szemenkénti vetőgéppel.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: Amazone

Címkék: Amazone, eke, forgóborona, borona, QuickLink , Rotamix, DirectDrive
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Visszatekintés, a napraforgó-termesztés növényvédelmi ...

Fontos szántóföldi növényünk a napraforgó, jelentősége egyaránt alapul a vetésterülete méretén, valamint azon, ...