TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Új hidraulikus túlterhelés elleni védelem

Új hidraulikus túlterhelés elleni védelem

Vető- és talajművelő gépek - 2021.06.23

Magas szintű üzemelési biztonság az új C-Mix-Ultra kaparendszerrel a Cenius vontatott kultivátorhoz és a Ceus tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz

Hirdetés

Az Amazone bővíti a szerszámok opcionális lehetőségeit: az új C-Mix-Ultra kapával a Cenius-2TX vontatott kultivátor sorozathoz 4 és 8 m közti munkaszélességekben és a Ceus-2TX vontatott tárcsásborona-kultivátor kombinációhoz, mely 4 és 7 m közti munkaszélességekben érhető el. Az új kaparendszer hidraulikus munkahengerek révén automatikus túlterhelés elleni védelemmel rendelkezik, és különösen intenzív üzemelési feltételek mellett kínál magas szintű megbízhatóságot és tartósságot.

A C-Mix-Ultra kapa különösen kötött talajviszonyok és rendszeres túlterhelés mellett mutatja meg erejét. A kioldóerő ennél az új hidraulikus változatnál az adottságokhoz igazítható, és fokozatmentesen állítható akár 800 kg-ra. Ez magas szintű üzemelési biztonságos garantál, mivel a gép az egyes kapák nagy kiemelési útvonalai révén a legkeményebb feltételek között is optimálisan tartja a kívánt, akár 30 cm-es munkamélységet. Az Ultra túlterhelés elleni védelem ezen kívül speciális módon is védi a kultivátort: A kapákra szerelt hidraulikus munkahengerekből és a központi hidroakkumulátorokból álló rendszer a kioldás után rendkívül jól csillapítja a C-Mix-Ultra kapát. Gyakran bekövetkező kioldási folyamatnál ez rendkívül előnyös a túlterhelés elleni védelem kopása szempontjából.

Egyidejűleg több túlterhelés elleni védelem is kioldásra kerülhet, ezért a kisebb nyomáskülönbség érdekében a hidroakkumulátorok száma a kapák számához van igazítva.

A rendszer fokozatmentes beállítása egyszerűen és kényelmesen, elöl, a vonórúdnál végezhető el. Ott található a nyomásmérő is, mely ellenőrzés céljából jól látható a traktor üléséből.

Az új C-Mix-Ultra kapa a teljes C-Mix kaparendszerrel kombinálható. A széles választék minden célra megfelelő kapatípust kínál. A kapák részben rendkívül kopásálló HD-változatban is elérhetők.

Ezen kívül a C-Mix-Clip gyorscserélő-rendszert is kínáljuk, mely a kapacsúcsok egyszerű és kényelmes cseréjét teszi lehetővé. A kapacsúcs rendkívül gyorsan leszerelhető a terelőlemezről. Ennek köszönhetően az átszerelési idők rövidek, és csökkennek a kopás okozta költségek is.

https://www.youtube.com/watch?v=iOIGIed3IpI

 

amazone1

A hidraulikus munkahenger révén a C-Mix-Ultra kapa kioldás után csillapítva áll vissza a helyére.

amazone2

A nagy, akár 800 kg-os kioldóerő egyenletes munkamélységet biztosít, és védi a vázat.

amazone3

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: Amazone

Címkék: kultivátor, Amazone, kapa, borona, C-Mix-Ultra, tárcsásborona
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Érdemes-e manapság szamarat tartani?

A szamarak teherhordók voltak. Fajtánk a magyar parlagi szamár. Szerepe a tej és hústermelésben lehet.