Hirdetés
Újabb orosz óriás születik: Kirovec traktor TMZ motorral, CVT váltóval

Újabb orosz óriás születik: Kirovec traktor TMZ motorral, CVT váltóval

Traktorok - 2021.06.23

Az orosz Kirovec eredetileg erre az évre tervezte az új K8 traktorszéria bemutatóját, ám a legutóbbi bejelentés szerint ezt a 2022-es esztendőre halasztották. Új motor, új váltó készül hozzá.

A burkolat alá TMZ dízelmotort szerelnek, amely nagyjából 600 LE teljesítményt produkál majd. Ez mintegy 165 LE pluszt jelent a jelenlegi legerősebb (K-743M) modellhez képest.

A Kirovec gépei eleinte saját gyártású erőforrást kaptak, de aztán környezetbarátabb Cummins vagy Mercedes motorokat is szereltek beléjük, és a mostani TMZ-re váltás is arra utalhat, hogy az új nagytraktorokat az Európai Unión belül is értékesíteni akarják, nemcsak Oroszországban.

A gyártó közleménye szerint az erőforrás „elektronikus vezérléssel” rendelkezik majd, ami feltehetőleg a közös nyomócsöves (common rail) befecskendezésre utal. Újdonság lesz a fokozatmentes (CVT) váltó is, a K8 személyében tehát egy vérbeli, modern nagytraktort kaphat a piac.

A Kirovec traktorok Szentpéterváron készülnek, és évente mintegy 3000 masina gördül le a gyártószalagról. Az alkatrészek 70 százalékát ők maguk állítják elő, a szigorúbb emissziós normákat teljesítő motorokat viszont külső partnerektől szerzik be.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

Címkék: traktor, emisszió, újdonság, CVT váltó, orosz, TMZ, Kirovec
Kiemelt hírek