TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Állattartás gépei - 2021.05.13

Sajnos be kell ismerni, hogy valami megváltozott az időjárásban. Bár az tény, hogy eddig sem volt kiszámítható, de az elmúlt években egyre jobban eltolódott a szélsőségek irányába. A megváltozott klimatikus tényezők kedvezőtlen hatása, az ezekhez való alkalmazkodás befolyásolja a gazdálkodás sikerességét.

A hosszú évek óta alkalmazott tapasztalatok, technoló­giák ma már nem minden esetben ga­­­rantálják a termesztett kultúrák eredményességét.

A szálastakarmány-betakarítás optimális időtartama egyre jobban le­­szűkül, így előtérbe kerül a megbíz­­ható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az ál­­lat­­tenyésztésben hozamokat elérni. 
Az elmúlt évek csapadékos tavaszai igazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amelyet a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. 
Az ily módon előállított takarmány természetesen költségesebb, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott, szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A McHale név ma már nagyon jól is­­­mert a ma­­­­­­­­­gyar felhasználók körében. Az ír nem­­­­­­­zetiségű vállalkozás a szálastakarmány-betakarítógépek gyártására specializálódott, melyek méltán elismertek a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale körbálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fix kamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagy teljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat említsünk meg, például a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedőt, eltömődésgátlót (medveölő), aprítókéseket, automatikus láncolajzást, kenhető csapágyazást, hálókötözést, robusztus, masszív kialakítást. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot 
a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket 
a megadott elérhetőségek egyikén!

www.mchale.net

Telefon: +36 56 527 112 vagy +36 30 4224 388

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: körbálázó, bálázó, McHale, bálázógép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mindenre jó bálázó

A szolnoki gyárban készülő a McHale körbálázóit világszerte becsülik. Számos hazai gazdálkodó is ismeri és ...