TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Hardi NAVIGATOR Classic – Professzionális minőség, elérhető áron

Hardi NAVIGATOR Classic – Professzionális minőség, elérhető áron

Permetezéstechnika - 2021.01.22

Általánosságban elmondható, hogy ahogyan Európában, úgy Magyarországon is a Hardi NAVIGATOR az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb permetezőgép a gazdák körében.

Jelen cikkünkben a NAVIGATOR Classic-ot mutatjuk be, amelyet azon igényes kis- és középgazdálkodóknak ajánlunk, akik számára egy felsőbb kategóriás Hardi permetezőgép csak belátható időn kívül térülne meg, viszont vágynak a megbízható és kiforrott műszakimegoldásokkal rendelkező csúcs növényvédőgépre.

Ismerje meg Ön is a NAVIGATOR Classic termékek műszaki tartalmait!

hardi 3000 delta classic1111 min 

A Hardi Membránszivattyú:

A nagyobb méretű permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében ezen típusoknál a HARDI 464 típusú szivattyút alkalmazzuk. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni.

hardi464 min 

A karbantartás egyszerűsítése érdekében a szivattyún integrált emelőhorgokat helyeztünk el, és az elöl és hátul történő zsírzás megkönnyítésére két zsírzószem helyét is megváltoztattuk. A műszaki élettartam meghosszabbítása érdekében az öntvény hajtókar-támasztógyűrűt is átalakítottuk. A legszembetűnőbb változást az új burkolatok jelentik, amelyek a sár és víz rendszerbe történő bejutásától védik a szivattyút.

A 464-es szivattyú fő jellemzői:

  • Önfeltöltő
  • Károsodás nélkül járatható szárazon
  • Könnyen szervizelhető
  • Külső kenéssel ellátott forgattyúház

A HC 5500 kezelő:

A HC 5500 típusú HARDI egység a megfelelő vezérlőeszköz abban az esetben, ha IntelliTrack vonórúdkormányzás és egyéb, korszerű gazdálkodási eszközök tervezik használni. Ez a vezérlőegység olyan funkciókat is képes automatizálni, mint a habosodás jelzése. Ezen kívül a kezelő folyamatosan tájékozódhat a kijuttatási művelet állapotáról, és figyelmeztetést kap, ha a alapvető fontosságú paraméterek (nyomás, menetsebesség stb.) nem megfelelőek.

navigator electronics hc5500 min 

Ez a vezérlőegység precíziós gazdálkodásra is alkalmas, és helyspecifikus kijuttatási térképhez vagy távműködtető szenzorhoz való csatlakoztatási lehetőséggel is rendelkezik.

Az új HC 8600-as kezelő:

Élvezze a jövő technológiájának előnyeit az integrált elektronikával. Minden fontos permetezési funkció vezérlőeleme kéznél van. A multifunkciós joystick és a nagyméretű 12,1” -os érintőképernyő segítségével a jelenleg elérhető legmagasabb szintű kezelői kontrol valósul meg, mindezt az ön kezében.

 hardihc 8600 min

A HC8600 vezérlőegység nagyteljesítményű, minden funkciót magában foglaló precíziós gazdálkodási eszközt bocsát a gazdálkodók rendelkezésére. Az integrált funkciók sora – a teljesség igénye nélkül – tartalmazza a sorvezetést, adatrögzítést, kijuttatási jelentések készítését, GPS-vezérlésű permetezést és az automata kormányzást is.

Az ISOBUS kompatibilitásnak köszönhetően nem szükséges új monitort szerelni a fülkébe, hiszen akár a már meglévő erőgép termináljáról is vezérelhető a permetezőgép.

A HC 8600 munkamenüjén keresztül a gépkezelő működtetheti az AutoTerrain/Auto Height/AutoSlant, AutoSectionControl rendszereket, valamint a sorvezetést és a kijuttatási mennyiség szabályozását is elvégezheti.

A DynamicFluid4 nyomásszabályozó rendszer:

A Hardi új fejlesztésű folyadékszabályzó szelep rendszere két egymáson elforduló, nagy kopásállóságú kerámia tárcsa részvételével szabályozza az áramló folyadék mennyiségét. A vezérlőegység, a működő keret szélesség és a szenzorok jelének feldolgozása után a megfelelő szögbe állítja a kerámia tárcsákat.

A sebesség, a nyomás, az áramlás, a fordulatszám és a szögállás impulzusa másodpercenként 20 alkalommal kerül a vezérlő egységben feldolgozásra, ami alapján a fokozatmentesen állítható kerámia tárcsák vezérelt szögállása biztosítja a precíz kijuttatási mennyiséget.

 

hardiDF4 min 

Így a DynamicFluid4 rendszer a fúvókák bekapcsolásának pillanatától kezdve a megfelelő dózist adja ki, és folyamatosan szabályoz, akár 7-szer gyorsabban, mint az ISO/ EN szabvány által megkövetelt szabályozási határérték.

A táblaszéleken a rendszer kiszámolja, és előre megtervezi a következő fordulót követő szükséges kijuttatási mennyiséget, és elinduláskor azonnal és késedelem nélkül a kívánt mennyiséggel folytatja a permetezést. A DF4 rendszerrel a kijuttatni kívánt dózis mennyiségének pontossága elérheti a 95%-ot. Ez különösen a táblavégi fordulóknál jelent olyan előnyt, hogy nem kell hosszú métereket megtenni, mielőtt elérjük a kívánt permetezési mennyiséget.

Ez egy proaktív rendszer, amely 5 beérkező szenzor jele alapján határozza meg a kívánt dózist. A rendszerben található egy:

  • Sebesség szenzor,
  • Átfolyásmérő szenzor,
  • Nyomásszenzor,
  • Szivattyú fordulatszám szenzor,
  • Szabályozó szelep szög szenzort melyet a DF4-es motorban találhatunk meg.

Amíg egy hagyományos rendszerű gépnél minden szenzorra szükség volt a sebességarányos kijuttatáshoz, addig a DynamicFluid4 érzékelői saját funkcióik mellett a menet közben meghibásodott érzékelők szerepét is át tudják venni a folyamatos szabályozás érdekében. Így, ha egy vagy több szenzor munka közben meghibásodik, attól még a permetezést a kezelő be tudja fejezni, szabályozott feltételek mellett.

Az AutoSectionControl automatikus szakaszvezérlés:

Az AutoSectionControl (ASC) szakaszvezérlés egy teljesen automatikus rendszer, amely szükség szerint nyitja és zárja az egyes keretszakaszokat. Amikor már korábban kezelt terület felett halad el a keret, mint például a forgón, ék alakban szűkülő táblaszakaszon, vagy fák és egyéb akadályok körül, az ASC vezérli az érintett keretszakaszokat.

A HC 8600 alapfelszereltségben tartalmazza az ASC automatikus szakaszvezérlést, és csak egy GPS-vevőhöz kell csatlakoztatni. Permetezés közben az ASC automatikusan rögzíti a kezelt terület nagyságát. Egy olyan, jellemző szituációban, amikor a forgó kerül elsőként permetezésre, az ASC automatikus szakaszvezérlés gondoskodik arról, hogy a táblán végzett későbbi munka során, ha a szakasz már permetezett rész fölött halad el, akkor az adott szakasz automatikusan lezárjon.

A jól bevált DELTA szórókeret:

A HARDI DELTA szórókeret kiváló teljesítményt és megbízhatóságot nyújt. A strapabíró háromdimenziós szerkezet nagy tartósságot biztosít. A keret 18–24 méteres hosszúságban rendelhető és kompakt kialakítása megkönnyíti a szállítást és tárolást.

hardinavigítor 3000 delta classic min 

A DELTA a háromdimenziós kialakításának is köszönhetően rendkívül merev struktúrát alkot, minimalizálja a nem kívánatos keretmozgásokat, és nagyon pontos kijuttatást tesz lehetővé. Egy minden irányban elmozdulni képes, állítható rugófeszítéses kitörő rendszer védi a szórókeretszárnyvégeket a sérülésektől. A TRIPLET fúvókatartók a szórókeret-szerkezet védelmében vannak elhelyezve, ami biztosítja, hogy kevesebb meghibásodás és leállás forduljon elő a szántóföldön.

Az IntelliTrack nyomkövető rendszer:

Az IntelliTrack egy abszolút csúcsminőségű vonórúd-kormányzási rendszer, amely a robosztus vázszerkezet előnyeit a modern elektronika alkalmazásával kombinálja.

navigator chassis intellitrack min 

Ez a nyomvonaltartási koncepció könnyen csatlakoztatható és kezelhető, ami kedvezőtlen terepviszonyok között is biztonságos nyomkövetést biztosít a permetezőgépe számára.

Az IntelliTrack integrált biztonsági funkciót is tartalmaz, amely megakadályozza, hogy a kormány-munkahengerek kormányozzák a vonórudat, amikor a haladási sebesség túl magas az adott keréknyomtávhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=47SEMNRuTww

https://www.youtube.com/watch?v=zAhO6sN6674

Keresse most hivatalos Hardi forgalmazóinkat személyre szóló NAVIGATOR Classic ajánlatokért!

AGROÁZIS - https://www.agroazis.hu/termekeink/szantofold/hardi-permetezogepek

DORKER - https://dorker.hu/gepek/hardi

További információk -  https://www.hardi-hungary.hu/sprayers/trailed/navigator#nav

hardi 

Címkék: permetezőgép, Hardi, Navigator
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

15 szúnyogriasztó növény a csípésmentes nyári estékhez

A nyári esték szépségét gyakran árnyékolja be a szúnyogok zümmögése és csípése, amely nemcsak bosszantó, de az ...