TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Jövőálló technológiával könnyebb tervezni

Jövőálló technológiával könnyebb tervezni

Vető- és talajművelő gépek - 2020.12.15

Szántsak továbbra is, vagy hagyjam el teljesen a talajforgatást? Készítsek fekete talajt, vagy csak sekély tarlóhántást végezzek? A gyomirtó szereken vagy a mechanikus gyomirtáson legyen a hangsúly? Kell a porhanyós magágy, vagy min-till, no-till irányban gondolkodjak? Számos dilemma, és még rengeteg hasonlót sorolhatnánk.

Fontos, hogy ne a megszokás és ne is a divat, hanem az okszerűség és a talaj és a növény szükségletei határozzák meg, hogyan műveljük földjeinket. Az évente változó, hol extrém száraz, hol túl csapadékos időjárás, a talajélet romló minősége, a talajerózió veszélye mind-mind azt súgják, hogy a ma még szokatlannak tűnő módszereknek is helye van gazdálkodásunkban. Emellett nagyon valószínű, hogy a jövőben bajosan lehet majd egy-egy módszer mellett kitartani: nagyfokú rugalmasságra, alkalmazkodóképességre lesz szüksége a gazdálkodóknak. Némely években a növénynek mindent megadva, a hozam maximalizálásával, máskor éppen a költségek visszafogásával lehet nagyobb profitot elérni.   

A finn Multiva ezt felismerve fejleszti termékeit annak érdekében, hogy ne csak egy szűk alkalmazási területen állják meg helyüket, hanem igazi mindenesként szolgálhassák meg árukat.

multiva forteFX300 tarloban

A kombinátor koncepcióját tovább gondolva született meg a TopLine majd az Avaran gépcsalád, melyeknek tagjai sokkal többre képesek a hagyományos magágykészítőknél. A hosszú gépvázak 8 vagy 9 kapa gerendellyel, magasabb felépítéssel, nagy átömlő-képességgel biztosítják a zavartalan munkát minden területen. A kínálatban szereplő munkagépek nemcsak magágykészítésre, de sekély tarlóhántásra, tarlóápolásra, illetve szántott vagy mélylazított talaj egymenetes elművelésére is kiválóan alkalmasak. A versenytársakhoz képest egyenletesebb magágy, a rövidtárcsákhoz képest precízebb sekély munkavégzés, a hagyományos kombinátorokhoz és kompaktorokhoz képest jobb tolerancia a növényi maradványokkal szemben, különösen nyers körülmények között – csak néhány a Multiva kombinátorok előnyei közül.

A vetőgépek képezik a gyártó másik hangsúlyos fejlesztési irányát. A vetőgép legyen képes kompromisszummentes no-till vetésre, de úgy, hogy a hagyományosan művelt talajokon se jöjjön zavarba. Erre a dilemmára a Multiva Forte FX gabonavetőgép a válasz, ami a piac legmegbízhatóbb, sokoldalú és pontos vetési technológiáját képviseli. Az egyedi FX csoroszlya a legjobb agronómiai eredményt biztosítja, ami felhasználóbarát, gondozásmentes kialakítással párosul.

A Forte vetőgépek az 50-250 kg között, hidraulikusan állítható csoroszlyanyomásnak köszönhetően közvetlenül a tarlóba, takarónövénybe is képesek vetni, talajművelő eszközök használata nélkül.

multiva toplinesuperxl tarloban

A pontos magelhelyezést a csoroszlyák egyedi mélységhatároló-lezáró kereke biztosítja, a vetésmélység így független a szállítókerekektől, minden csoroszlya egyedileg követi le a talajfelszínt. A vetőmag és a műtrágya optimális elhelyezése biztosítják az erőteljes csírázást és jó alapot nyújtanak a növények fejlődéséhez. A Multiva vetési technológia használatával rugalmasan tudunk alkalmazkodni a változó körülményekhez, bárhogy is alakuljon gazdálkodásunk az elkövetkező évek során.

A Multiva őszi-téli akciójának keretében most 18%-kal alacsonyabb áron vásárolhatók meg a gyártó munkagépei. Az akció nemcsak előrendelésekre, hanem idei átadással, a készleten lévő gépekre is érvényes. Az év vége közeledtével természetesen a lehetőségek napról-napra változnak, így érdemes minél előbb érdeklődni az értékesítőknél. 

A Multiva gépek importőre és a teljes modellpaletta forgalmazója a gyártó leányvállalata, a Multiva Magyarország Kft.

Kollégáink tisztelettel várják hívását:

Közép- és Kelet-Magyarország:

Mező Sándor | 06 30 929 5293 | mezo.sandor@multiva.hu

Nyugat-Magyarország:

Sándor Balázs | 06 30 639 0396 | sandor.balazs@multiva.hu

Witzl Tamás | 06 30 638 1079 | witzl.tamas@multiva.hu

 

MULTIVA Logo BLACK WhiteBackground RGB

Címkék: vetőgép, tarlóhántás, szántás, Multiva, talajforgatás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Termésbiztonságot fejlesztettünk – Növénykondicionálók a ...

Bár az elmúlt években már tapasztalhattuk, hogy a telek egyre enyhébbek, az idei február még ennél is extrémebb ...