A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Nem fogyaszt gázolajat a JCB új rakodója

Gépesítés - 2020.12.10

Piacra dobta első teljesen elektromos működtetésű teleszkópos rakodóját a brit JCB. A zéró-emissziós gép az 525-60E kódnevet kapta, és hasonló teljesítményre tervezték, mint a dízelhajtású változatot.

Nem fogyaszt gázolajat a JCB új rakodója


A JCB új teleszkópos rakodója trendkövetőnek számít abból a szempontból, hogy két különálló elektromos motorral rendelkezik. Az egyik (17 kW teljesítményű) a gép meghajtásáért, a másik (22 kW-os) pedig a hidraulikarendszer működtetéséért felel, így a kettő nem „falja fel” egymás elől az energiát. A hidraulikaszivattyú 80 l/min szállítási kapacitással bír, ami sokféle munkafolyamat elvégzésére teszi alkalmassá.

Az elektromos motorok imponáló, 85 százalékos hatékonysággal büszkélkedhetnek, és a gyártó szerint a 96 voltos lítium-ion akkumulátor egész műszakos munkavégzést tesz lehetővé. Ehhez hozzájárul az is, hogy a gép alkalmas a fékenergia-visszanyerésre is. A normál hálózatról (230 V, 16 A) való teljes újratöltés 8 órát vesz igénybe, vagyis egy éjszaka alatt megoldható. Az opcionális JCB töltő lehetővé teszi, hogy akár félórás szünetekben is munkaképessé „táplálják fel” az akkumulátort.

Az 525-60E modell fülkéje meglepően csendes (66,7 dB zajszint), a 7,4 méteres fordulókör pedig a szűkebb helyeken is használhatóvá teszi a teleszkópos rakodót. A maximális emelési kapacitás 2500 kg, de 2000 kg teherrel a maximális 6 méteres emelési magasságba is fel tud nyúlni a gép. Elmondható, hogy méreteiben, valamint képességeit tekintve lényegében megegyezik a gázolajhajtású 525-60 modellel. A fülke eleget tesz a ROPS és FOPS (a borulás és leeső tárgyak elleni védelmet jelentő) szabványoknak.


Címkék: rakodógép, JCB, dízel, elektromos, teleszkópos rakodógép, rakodó, fékenergia-visszanyerés

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...