TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Állatszállítás főúri kényelemben és biztonságban

Állatszállítás főúri kényelemben és biztonságban

Állattartás gépei - 2020.08.05

A pótkocsi-specialista belga Joskin rögtön három új terelőkeret-rendszert is bemutatott a Betimax kocsijaihoz. Általuk még biztonságosabb és kényelmesebb lehet a felhajtás és szállítás.

Az állatszállító pótkocsik kialakításánál elsődleges fontosságú, hogy a jószágok a felhajtás és szállítás közben kényelemben és biztonságban érezzék magukat. A Joskin Betimax kocsik már eddig is teljesítették ezeket a követelményeket, hiszen háromkomponensű puha műgyantával borítottak, a hátsó ajtók pedig a kocsitest teljes szélességében nyithatóak.

Arra is ügyeltek, hogy a kerékdobok lekerekített élűek legyenek, illetve az RDS modelleknél vibrációt elnyelő vonórudat alkalmaznak, valamint a pótkocsi „leültethető”, így a jószágok fellépés nélkül vonulhatnak rá a platóra, csökkentve a sérülésveszélyt. Aprócska részlet, de a réti zöld vagy szürke festés szintén azt szolgálja, hogy az állatok minél kevesebb stresszt szenvedjenek el a felhajtás és szállítás során.

A Joskin a közelmúltban tovább javította a Betimax pótkocsik használhatóságát, ugyanis három új terelőkeret-rendszert fejlesztett ki hozzájuk. Ezeknél háromféle szempontot vettek figyelembe: egyrészt azt, hogy gyorsan és könnyen működtethetők legyenek, másrészt megfeleljenek a közlekedési előírásoknak (ezt a maximum 255 cm-es szállítási mérettel teljesítik), harmadrészt pedig azt, hogy az összes Joskin állatszállító pótkocsival kompatibilisek legyenek.

A legegyszerűbb, csuklós kialakítású terelőkeretek zártszelvény profilokból állnak, amelyek a kocsi hátulján lévő sarokpántokhoz csatlakoznak. 190 fokig nyithatók, és kétféle változatban, 3,5 és 4,5 méteres hosszúságban érhetők el. A csőszerkezetű teleszkópos keretek 2 méteres szállítási mérettel bírnak, használatkor viszont akár 3,6 méteresre is kihúzhatók. Ez a kocsitest hátsó részén alakíthat ki „terelőjáratot” (szűk helyeken ideális módon), vagy pedig oldalra helyezhető, és így már 270 fokos nyitási szöggel rendelkezik. A harmadik verzió szintén egy csuklós keret, ám ezúttal az oldalfalhoz rögzített sínre kapcsolva. Ez bármilyen helyzetben lehetővé teszi a keret 150 fokos elfordítását. A hosszúsága 3,5 métertől egészen 9 méterig terjedhet.Címkék: állattenyésztés, pótkocsi, Betimax, Joskin, terelőkeret, állatszállítás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Miért szeretjük a Benevia® rovarölő szert? - Önök mondták

Mindig nehéz egy olyan termékről írni, ami már évek óta piacon van. Méghozzá sikerrel. Mi lehet az a tulajdonság, ...