TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
A Horschnál nem állt meg az élet

A Horschnál nem állt meg az élet

Vető- és talajművelő gépek - 2020.04.28

Az új vázszerkezettel minden opció minden kivitelben elérhető A csapból is a koronavírussal kapcsolatos hírek folynak. Mennyire agresszív, maradj otthon, moss kezet – mi lesz most? Sokan a túl sok információ miatt stresszelnek, nem tudják, hogy merre van az előre.

Jelenleg senki nincs, aki meg tudná mondani, hogy mi a tuti. Egy picit úgy érezzük, hogy csupán tapogatózunk a sötétben, és csak remélhetjük, hogy a vezetőink jól döntenek.

Ezzel szemben a természet nem áll le, itt a tavasz, és a gazdáknak ki kell menniük a földekre, itt a napraforgó, a kukorica vetésének és a növényvédelemnek az ideje. Az elmúlt napokban tapasztalt reggeli fagyokkal sem találkoztunk hosszú évek óta ilyen későn, és ez is egy jel lehet, hogy még jobban figyeljünk arra, amink van, és becsüljük meg azt. A vírussal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy ha közel annyira vigyázunk, vagy annyira tartjuk be a szabályokat, mint egy permetezésnél, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lesz.

A Horsch-gyár teljes kapacitással dolgozik, hogy a szerződésben vállalt gépeket időben ki tudja szállítani a termelőknek.

Joker RT 6

Joker 6 RT-vel köztes zöldítő növény eltüntetése

Az élet nem áll meg, így a talajműveléssel is foglalkozni kell. 
A sekély tarlóhántás, magágykészítés akár tavasszal, akár ősszel a Joker rövid tárcsával nagyon jó minőségben elvégezhető. Természetesen a tavaszi munka attól is függ, hogy ki milyen alapművelést végez.

A Joker RT-t a Horsch áttervezte, aminek köszönhetően teljesen új, moduláris vázszerkezetet kaptunk egy központi váz köré, amely tartalmazza a tárcsamezőt, hogy tudjuk a gépet építeni. Mit jelent ez a termelők számára? Azt, hogy 2020-as évtől minden opció minden kivitelben megtalálható. A Joker RT rendelhető egysoros lezáróhengerrel és mellső késhengerrel is.

Egy alapfelszereltségű géphez akár később is hozzárendelhetők a különböző opciók, vagy az egysoros és dupla soros hengerek cserélhetők egymás között. Ez a moduláris rendszer megkönnyíti a termelők dolgát, ugyanis bármit bármikor fel-, illetve leszerelhetnek a gépről, tehát még flexibilisebbé vált 
a Joker a kihívásokkal szemben.

A tárcsamezőben továbbra is páros felfogatással találjuk 
a tárcsaleveleket, ez biztosítja azt, hogy a gép eltömődésmentesen dolgozzon, ugyanis nagy az átömlő keresztmetszete. A széles gumibakozás következtében igen kötött talajokon is megtartja a tárcsa beállított szögét és helyzetét, nem vándorol el oldalirányba, és bent marad a földben.

Joker 8 RT

Joker 8 RT napraforgótarlóban

Mellső művelőeszköz lehet egy simító abban az esetben, ha szántást munkálunk el, vagy választhatjuk a daraboló késhengert, amellyel a repce tarlóhántását igen sekélyen, 2-3 cm mélységben meg tudjuk valósítani, így az apró magvak csak olyan mélységbe kerülnek, ahonnan ki is fognak kelni. Ezenfelül a napraforgótarlót is szépen el lehet művelni.

A tárcsák csapágyai karbantartásmentesek, kétsoros kúpgörgős csapágyazásúak, így biztosított a hosszú élettartam. 
A csipkés tárcsák minden körülmény között behatolnak a talajba.

A lezáróhenger lehet egysoros vagy dupla soros henger, amelyik a területi adottságokhoz a legoptimálisabb.

Azon termelők, akik zöldítő növényt szeretnének kijuttatni, a Joker RT-re felszerelhetik a MiniDrill aprómag-vető rendszert, amely nagy, 400 l-es tartályának köszönhetően nem csökkenti a gyakori tankolásokkal a Joker területteljesítményét. A Mini­Drill-lel a vetőmag a zöldítő növények vetésekor a legjobban ki tudja használni a talaj nedvességtartalmát a biztonságos kelés érdekében. A Horsch vetéstechnikájában már bevált alkatrészek az alkotóelemei, és a biztonságos magszállítást egy hidraulikus meghajtású ventilátor biztosítja. A Joker RT egy olyan univerzális rövid gyorstárcsa, amellyel nagyon sok mindent még jobban el tudunk végezni. Az igen sekély talajműveléstől a zöldítő növények bedolgozásáig egy ütőkártya a termelők kezében!

MiniDrill

MiniDrill Joker CT-re felépítve

 

Szász Zoltán
+36 30 743 0302

Címkék: tárcsa, Horsch, Joker RT, MiniDrill
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Izgalmak a lankákon, avagy AXIÁL GaboNAP II.

Izgalmas és érdekes rendezvényre hívta vendégeit immár második alkalommal az AXIÁL Kft. egy jól szervezett, ...