TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Ultrasekély tarlóhántás - LEMKEN Koralin 9

Ultrasekély tarlóhántás - LEMKEN Koralin 9

Gépesítés - 2024.06.25

A humuszban gazdag talajok tárolják a vizet és tápanyagokkal látják el a növényeket, azaz termékenyek. Ez biztosítja a jövedelmező szántóföldi gazdálkodás alapját.

A magyarországi gazdaságok termőföldjeinek humusztartalma sokszor megdöbbentően alacsony. A termesztést úgy kell megtervezni, hogy a humusztartalom növekedjen, ezzel jó talajszerkezet jöjjön létre − amennyiben a gazdák hosszú távon növelni akarják a terméshozamot. A gazdálkodók eltérő művelési rendszereket alkalmazva, különböző stratégiákat követnek: egyik a humusztartalom növelésére irányuló stratégia (idővel lehet akár 4%), másik a humusztartalom csökkentésére irányuló stratégia (idővel 1−1,5%).

A LEMKEN Koralin 9-et használhatjuk ultrasekély tarlóhántásra a főnövény betakarítása után és elővetemény növényeink terminálására is. Ilyenkor nyáron fontos, hogy ne bolygassuk meg a nedves talajt, csak a felső talajréteget (legfeljebb 5 cm-ren) dolgozzuk meg! A szimmetrikusan elhelyezett 510 mm-es átmérőjű mellső tárcsalapok laprugó függesztésűek, melyek olyan felszín alatti talajréteget hoznak létre, ami megakadályozza, hogy a kapa alatt tömörödött réteg jöjjön létre. A tárcsák szisztematikusan bevágják a talajt a kapák alatt, ami segíti a nyári záporok egyenletes beszivárgását.

A Koralin 9 a teljes munkaszélességet (6,6 vagy 8,2 m) átvágja, teljes felületen gyomirtást végez! Az egymástól függetlenül függesztett kapamezők, a mélységhatároló kerekek segítségével pontosabb talajkövetést tesznek lehetővé. A hengersor és a követőboronák lezárják a kapák által fellazított talajfelszínt, és a levágott szármaradványt részben a talajjal összekeverik.

-A Koralin 9 hibrid-kultivátor 4-5 cm mélyen, a teljes munkaszélességben végigvágja a talajfelszínt.

-Az ultra-sekély tarlóhántással jobban megőrizzük a talajban tárolt vízet.

-A Koralin 9 támkerekei segítségével kiválóan követi a talajfelszínt, a pontos mélységtartás érdekében.

-A Koralin 9 teljes munkaszélességben elvégzi a mechanikai gyomirtást. 

Összegezve a humuszépítés legegyszerűbb módja, ha a táblákat mindig „zölden” tartjuk. A köztesnövény termesztés hatékony és egyszerű, akár áttelelő vagy nyári köztes kultúrákkal is dolgozhatunk. A nyári ultrasekély talajműveléssel egyszerre ápoljuk és védjük a talaj termőrétegét, teljes felületen gyomirtást végzünk és vegyszert takarítunk meg!

További kérdésekkel kapcsolatban keressék a Lemken márkakereskedőket!

Ultrasekély tarlóhántás - LEMKEN Koralin 9

Címkék: tarlóhántás, lemken, karolin
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szántóföldi bemutató a szakmaiság jegyében

Szántóföldi bemutatóra invitálta gazdálkodó partnereit az FMC-Agro, ahol új fejlesztései és technológiái idei évi ...