TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Tíz év a Kubotával

Tíz év a Kubotával

Gépesítés - 2024.02.27

Közel 1200 eladott traktor és 600 munkagép a megbízhatóság bizonyítéka

A japán kultúra egyik alappillére a tradíció és annak tisztelete – ugyan az ő évszázados léptékükben tíz év rövid idő, de a pulzáló, állandóan változó magyar piacon mégis jelentősnek mondható. A Kubota márkának már 2014 óta megbízható hazai képviselete van – tudjuk, hogy a Két-KATA Kft. ezzel az évtizeddel egy hosszú, tartós hagyományt tudott megalapozni.

„Nem félek a szerszámoktól, nem ijedek meg a munkától, hisz huszonöt évig szereltem” – mondta el Szabó István, a cég ügyvezetője. „Ha kell, a mai napig felállok az íróasztaltól, és belebújok a munkaruhába, hogy a szervizben is jelen legyek, ne kerüljek távol a mindennapok feladataitól. Szívesen veszek villáskulcsot a kezembe és megyek le a gépek közé, mert jólesnek néha a fekete-fehér, igen-nem dolgok is – mondja nevetve. – Vagy van nyomás, vagy nincs, ugye? Éppen ezért a gyakorlatban is látom azt, amit az ügyfeleiknek is elmondunk, amit az üzemeltetés során bizony ők ugyanúgy megtapasztalhatnak: a Kubota sok mindenben különbözik a többi gyártótól, mer másként gondolkodni, szereti az olyan okos megoldásokat, ami biztosítja a hosszú élettartalmat.”

Tíz év a Kubotával

Ugyan a modern mezőgazdasági gépek is elkezdték a formájukkal követni a személyautóipart, de nem biztos, hogy ez az első szempont, ami a jó eszközt meghatározza. „Számomra a traktoron a jó műszaki megoldások sora a legfontosabb, nem szerencsés, ha a formaterv lép a helyére. Gépeink narancssárga színe már messziről feltűnhet – aki látja, tudja, a burkolat alatt ott vannak a legfontosabbak. Műszaki ember vagyok, nem tudok másként gondolkodni, nekem ez elengedhetetlen” – tette hozzá a jubileumra joggal büszke ügyvezető.

„Nagyon örülök, hogy tíz éve hozzánk került a Kubota forgalmazása. Ez egy megbízható japán termék, pont olyan, amit a szókapcsolatot hallva mindenki elképzelne. Öt év teljes körű gyári garancia van a szántóföldi traktorok mindegyikére – kell ennél többet mondani? Szerintem magáért beszél! Van olyan partnerünk, aki már a kilencedik Kubotáját veszi – ilyenkor én is úgy érzem, hogy nemcsak a termék jó, de mi sem csináljuk rosszul.” Szabó István mondatait a gyakorlatban támasztja alá az a közel 1200 traktor és 600 munkagép, amit a hazai piacon értékesítettek az elmúlt évtizedben.

Öt év teljes körű gyári garancia van a szántóföldi traktorok mindegyikére – kell ennél többet mondani?

2018 fordulópont volt a cég életében, hiszen akkor kezdték meg a dányi telephelyük bővítését. A kétéves munkában a forma mellett ugyancsak a funkció volt a lényeg, hisz a cél egy olyan komplexum volt, ami nemcsak a jelen igényeinek, de az eljövendő évek lehetséges feladatainak is megfelel – a japános értékek, a tradíció ápolása, a jövőbe való invesztálás maximálisan jelen van a családi vállalkozásban, amely mostanra több mint ötven embert foglalkoztat: „Bátran kimondhatom, hogy szerencsésnek érzem magam a jó csapat miatt, ami mögöttünk áll, az ő munkájuk nélkül ez a tíz év másképpen alakult volna” – tette hozzá Szabó István.

2017 óta a teljes Kubota munkagéppalettát forgalmazzák. Nemcsak a klasszikus és sokak által nagyra tartott erő- és munkagép-kategória van jelen a Két-KATA Kft.-nél Dányban, hanem a praktikus fűnyírók és kompakt traktorok is. „A mezőgazdasági vonalat kiegészítve már az ültetvénypermetező is elérhető” – emelte ki Szabó István. A nagy pontosságú kezelésekre képes, akár 25 százalékkal kevesebb vegyszerrel dolgozó eszközhöz számtalan opcionális kiegészítő társítható – a GPS-alapú rendszer, a valós idejű vezérlés és a permetezési adatok nyomon követhetősége nagy segítség lehet minden modern gazdának. „A közeljövőben biztosan számíthatunk a traktorok következő kategóriájának az érkezésre is, amivel szintet lépnének a japánok: nyílt titok, hogy kétszáz lóerő fölé készülnek, vagyis belépünk egy olyan területre, ahol eddig a Kubota nem volt jelen. Én az eddigi tapasztalatok alapján nyugodtan alszom, mert hiszek benne, hogy a narancssárga traktorok ott is megállják majd a helyüket.”Címkék: kubota, traktor, két-kata kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megmenthető lenne a hazai bogyósgyümölcs-termesztés

Annak ellenére, hogy a fogyasztók és a feldolgozóipar részéről is lenne igény a bogyós gyümölcsökre, a hazai ...