TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Bobcat RogueX2 autonóm rakodógép koncepció – Premier az Intermat 2024 kiállításon

Bobcat RogueX2 autonóm rakodógép koncepció – Premier az Intermat 2024 kiállításon

Gépesítés - 2024.02.08

Az Intermat 2024-en a Bobcat standja betekintést nyújt mindabba, amit a jövő építőipara számára fejleszt, valamint olyan új és meglévő termékekkel együtt, amelyek már ma friss megoldásokat és nagyobb termelékenységet biztosítanak az ügyfeleknek. A közeljövő piaca számára ott lesz az új RogueX2 autonóm rakodógép-koncepciót is, az eredeti RogueXsystem második változatát.

A RogueX2 kerekes rakodó a Las Vegas-i Conexpo kiállításon közel egy évvel ezelőtt bemutatott RogueX koncepcióból fejlődött ki. A RogueX2 egy teljesen elektromos és autonóm koncepciójú gép, amely nulla károsanyag-kibocsátással rendelkezik, lítium-ion akkumulátorral, elektromos hajtásrendszerrel és elektro-mechanikus működtetésű, hidraulika nélküli emelő- és billentő kinematikával. A kifejezetten fülke nélkül tervezett és gyártott RogueX2 és RogueX koncepciógépek a munkaerőhiány okozta kihívásokra adnak választ azáltal, hogy nincs szükség gépkezelőre. Emellett a jövő munkagépeinek tervezése és optimalizálása az új technológiákhoz, valamint a teljesen új munkaélmény lehetővé tétele érdekében is iránymutatást adnak.

Bár a kiállítás teljesen az építőiparhoz kapcsolódik, azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Bobcat másik nagy piacát a mezőgazdasági célú rakodógépek adják, a kistraktorok és fűnyírók mellett. Igaz, ma még kérdés, hogyan és milyen munkákra lehetne alkalmazni egy autonóm rakodógépet a mezőgazdaságban.

A RogueX2-ben a belsőégésű motor helyett elektromos hajtáslánc biztosítja a teljesítményt és a meghajtást. Ez a gép nem rendelkezik hidraulikával, nincsenek hollanderes csatlakozók, tömlők, csővezetékek és vezérműtömb sem amelyek gyakori hibapontok. Tovább, nincs szükség hidraulika olajra sem, ami szintén egy környezetvédelmi szempont, mert nincs olajcsere, így még az időszakos szervizelés is olcsóbb. Az elektro-mechanikus működtetéssel a gép üzemi zajszintje szintén alacsony és nincs kipufogó gáz sem, ezek nagyon előnyösek belső térben végzett munkáknál, akár terménytárolókban vagy istállókban.

Az eredeti RogueX-et gumihevederekkel tervezték, és fejlett munkacsoport-kinematikát használ, hogy olyan egyedülálló funkciókat kínáljon, amelyek egy gépben egyesítik a függőleges és vízszintes vonalú, valamint a változó irányú emelőképességeket.

A RogueX2-t gumihevederek helyett már kerekekkel tervezték, az elektromos akkumulátor üzemidejének optimalizálása érdekében. Emellett axiális motorokkal rendelkezik, amelyek tekintélyes vonóerőt biztosítanak a gépnek. A gép nagyobb teljesítményt nyújt az olyan teljesítményigényes alkalmazásokhoz, mint a talajegyengetés, az ásás vagy a nagy teljesítményigényű munkaeszközök működtetése.

A RogueX és RogueX2 koncepciójú rakodók együttesen számos új, folyamatban lévő szabadalmat szereztek, amelyek többet jelentenek, mint új funkciókat egy gépen.Címkék: bobcat, rakodógép, autonóm
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A növényi Elixir®

A foszfonát gombaölő szerek hatásmechanizmusa régóta viták és rejtélyek forrása. Egyes tudósok úgy vélik, hogy ...