TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A Bobcat átdolgozta a kompakt kerekes rakodógép-kínálatát

A Bobcat átdolgozta a kompakt kerekes rakodógép-kínálatát

Gépesítés - 2024.02.06

A Bobcat 2021-ben mutatta be a vállalat első kompakt, törzscsuklós, kerekes rakodóját (CWL), az L85-öst. A kínálat 2022-ben bővült az L75, majd 2023-ban az L95-ös csúcsmodellel. A felhasználói visszajelzéseken alapuló, folyamatos gyártmányfejlesztési program keretében az idén, az L75 és az L85 modellek szintén megkapják azon műszaki fejlesztések egy részét, amelyek már 2023 végén megjelentek az L95-ös típuson

Díjnyertes rakodógépek

A Bobcat kompakt kerekes rakodógép-kínálata már több díjat is nyert. Az L85-ös 2021-ben a világhírű iF Design Awards-ot, tavaly szeptemberben az L75 és L85 az egyedi és eredeti kreatív teljesítményeket támogató nemzetközi BIG SEE-díjakat, a termékdizájn kategóriájában.

Mindhárom modell formatervezése azonos, magas szintű alapfelszereltséget, kezelői kényelmet és könnyű kezelhetőséget biztosít:

- A kezelő köré tervezett fűtött fülke

- A rugózott ülésbe integrált joystick

- Két irányban állítható kormánykerék

- Kulcsos gyújtáskapcsoló gyors Start-Stop funkcióval

- Automatikus rögzítőfék

- 5 colos digitális képernyő a gép főbb üzemelési paramétereivel, léptetős menüvel

Az L75 és L85 új jellemzői (2024-es modellév) /fejezetcím

Power Bob-Tach – új gyári opció az L85-öshöz

Nagyteljesítményű Bobcat eszközcsatlakozást olyan alkalmazásokhoz, amikor nem a teherbírás számít, hanem a munkateljesítmény, mint például seprőkefe, hómaró, aszfaltmaró stb. Ugyanakkor kompatibilis a Bobcat más kompakt, csúszókormányzású és gumihevederes gépein is alkalmazható, Bob-Tach munkaeszközökkel, szerelékekkel.

Fűtött, légrugós, szövetkárpitos ülés – új gyári opció

Az ülés mostantól magasabb háttámlával és fejtámlával készül, légrugózással, amely reteszelhető is és a baloldali állítható kartámasszal, amely az L75 és L85-ösöknél a kezelői kényelemet új szintre emeli. A fűtéssel kiegészített szövetkárpitos ülés hidegben, melegben egyaránt növeli a munkakomfortot. Az ülés terhelésérzékelőt is tartalmaz, amely automatikusan leállítja gémszerkezeten lévő, még működő berendezést, amennyiben a gépkezelő kiszállna a fülkéből, ezzel növelve a munkabiztonságot (a segédáramlás kikapcsolásával).

Továbbfejlesztett eszközvezérlés - alapfelszereltség az L85-nél és gyári opció az L75-ösön

A rendszer új funkciókkal bővült, megkönnyítve a gépkezelő munkáját. Az új flex-drive funkció lehetővé teszi, hogy a motor fordulatszámát kézi gázadással, a gázpedáltól függetlenül, bármikor megváltoztassa a munka során. Ehhez automatikus alapjárat-visszaállítás is társul, amennyiben a gépre csatolt munkaeszközt 4 másodpercnél hosszabb ideig nem használják.

Automatikus stabilizálás (továbbfejlesztett) - gyári opció

A továbbfejlesztett Automatic Ride Control automatikusan aktiválódik, vízszintesen tartja rakományt, nincs szóródási veszteség és csillapítja a talajegyenetlenségekből adódó lengő gémmozgásokat, de javítja a gépkezelő kényelmét is. A teherrel/súllyal való fel- és lefelé gémmozgás közben szintén nagyobb a stabilitás. A kijelző menüje is frissült, jelezve a stabilizáló-rendszer állapotát.

Nagy kapacitású munkahidraulika (továbbfejlesztett) - gyári opció

Más Bobcat rakodógép típusokról átvett funkció 100 liter/perc áramlást biztosít a nagy kapacitásigényű tartozékok, például hómarók és talajtömörítők működtetéséhez. A munkateljesítmény növelése érdekében az eddigi 200-ról 225 barra növelték a nyomást. Ezzel a változtatással a Bobcat 50%-kal csökkentette a hidraulikus alkatrészek védelmére beállított automatikus derate (hidegindítási) idejét is, téli üzemeltetéskor.

Joystickos vezérlés (továbbfejlesztett) - alapkonfiguráció

Az ügyfelek visszajelzései alapján a Bobcat növelte az előre-hátra irányváltási reakcióidőt, valamint a jobb emelő- és billenő multifunkcionalitást a termelékenység és munkakomfort növelése érdekében. A már korábban megvásárolt gépek egyszerűen frissíthetők az új szoftver letöltésével, amely egy újabb versenyelőny az üzemeltetők számára.

Áttervezett baloldali kartámasz a légrugós üléshez (újdonság) – utángyártott, rendelhető termék

A nagyobb kényelem, a balkéz megtámasztásához. A jelenlegi rugózott ülések még kényelmesebbé tételéhez, a Bobcat utángyártott tartozékai keretében kínálja ezt a lehetőséget.

Címkék: bobcat, rakodógép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Föld napja

Április 22 – a Föld napja, immár ötvennégy esztendeje. A világnap, a „globális ünnep” ötletével ...