TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Gépesítés - 2023.07.14

Egy új termékcsalád, amely képes kielégíteni a kártevők és betegségek elleni védekezés igényeit gyümölcsösökben, csonthéjas ültetvényeken, szőlészetekben: megérkeztek a Kubota új, csúcstechnológiás, kertészeti permetezőgépei.    

A kártevők és betegségek elleni növényvédelmi kezelésekre tervezett termékcsalád hat új permetező modellt kínál, amelyek jelentősen bővítik a japán gyártó ültetvényekre szánt portfólióját. A Kubota új, speciális növényvédő gépeit úgy tervezték, hogy kiváló minőségű, precíz és fenntartható alkalmazásokat hajtsanak végre, az egyes növények követelményeihez igazítva. A hat modell (XTA21, XTA22, XTA24, XTA31, XTA33, XTA63) kiváló megoldást nyújt a gyümölcsösök és a szőlőültetvényekvédelmére.

Mit kinál a Kubota?

Az új Kubota permetezők kiemelkedő, robusztus, biztonságos és hosszú élettartamú mechanikai tulajdonságaik mellett a legújabb és legjobban bevált technológiai vívmányokat is hozzák a speciális növényekhez.

A Kubota permetezőgépek koncepciója és alapelve az, hogy erőteljes levegőáramot használnak a folyékony permetszer minél kisebb méretűre történő porlasztására és egyenletes elosztására a növények levelei között.

A 43000 vagy 63000 köbméter óránkénti légszállításra képes XTA 2100, 2200, 2400 modellek ideálisak szőlőültetvények és gyümölcsösök kezeléséhez. Ezzel szemben a 63 000 és 81 000 köbméter/óra teljesítményű XTA 3100 és 3300 modellek kiválóan alkalmasak a dióligetek, csonthéjas telepítések, valamint a gyümölcsösök védelmére. Végül az XTA 6300-asok, amelyek irányított, precíziós gépekként óránként 18 000 köbmétert osztanak el , biztosítják a legjobb teljesítményt a szőlőben.

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Szőlőültetvénynél

•                    Nagyobb teljesítmény és alkalmazkodóképesség a szőlőültetvény szerkezetéhez.

•                    Hatékony, homogén és egyenletes kijuttatás a kártevők és betegségek ellen.

•                    Robusztusság és tartósság.

Gyümölcsösöknél

•                    Precíz, hatékony és egyenletes kezelések.

•                    Az input anyagok felhasználásának csökkentése.

•                    Akár a legsűrűbb lombozatú kultúrák homogén befedése.

•                    Maximális védekezés a kártevők és betegségek ellen.

A permetezőgépek exkluzív levegőegysége (Qi) garantálja a homogén fedést, miközben csökkenti az energiafogyasztást, akár óránként 4 l/h üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesz. A permetező alkotó elemei fejlesztésénél a termelékenység biztosítása mellett fontos szempont volt  a mechanikai problémák elkerülése.

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Robusztusság és tartósság

A gyártó nagy figyelmet fordított erre a területre is.

A tartály polietilénből készült (8 mm falvastagság!) a kulcsterületeken megerősített (12 mm falvastagság!kialakítással. Szinterezett (porfestés) szénacél alváz, hegesztett vázszerkezet jellemzik a modelleket. Tartály- és rendszermosó,  a biztonságos munkavégzés és a készülék hasznos élettartamának meghosszabbítása érdekében, minden típusnál szintén megtalálható.

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

H3O technológia

Minden Kubota speciális ültetvénypermetező felszerelhető H3O technológiával, amely lehetővé teszi a kezelés optimális digitalizálását. A H3O technológiának köszönhetően a permetezőgépek intelligensekké és összekapcsolttá válnak, hogy a sorok számától függően precíz alkalmazásokat hajtsanak végre. A Kubota H3O speciális permetezőgépek precizitása akár 50%-kal csökkenti a diszperziót, és akár 25%-kal csökkenti a növényvédőszer-felhasználást. A H3O technológiával felszerelt Kubota speciális permetezőket egy intuitív és könnyen használható digitális platformon keresztül kezelik, ahol a kezelések konfigurálhatók és közvetlenül a felhasználóhoz küldhetők.

A munka feladat könnyen megjeleníthető egy interfészen a permetezőgép automatikus beállításához. Ezen kívül a felhasználó proaktív riasztásokat kap munka közben (sebesség, fúvóka állapota, TLT fordulatszám, hektáronkénti liter és maradék tartálymennyiség, stb.), hogy elkerülje a hibákat. A kezelés befejezése után minden adat elérhető a digitális platformon, hogy megtekinthetőek legyenek a permetezés részletei és valódi nyomon követhetőséget biztosítson. Ezek az adatok értékes információk, amelyek segítik a felhasználókat a jobb mezőgazdasági és kereskedelmi döntések meghozatalában.

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Vontathatóság, mozgatás

Amellett, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak, az XTA-k terepen és úton is könnyen kezelhetőek. Valójában nem igényelnek különösebb karbantartást, állítható vonórúddal és támasztókerékkel rendelkeznek a műveletek megkönnyítése érdekében.

Összegezve: az XTA sorozat kiváló választás a minőségi növényvédelemhez mind szőlészetekben és intenzív gyümölcsösökben, de akár nagyobb méretű gyümölcsfa ültetvényeken is.

A termékek elérhetőek a Kubota hivatalos magyarországi disztribútoránál a Két-KATA Kft-nél.

KUBOTA XTA permetezők: gyümölcsösök és szőlészetek védelmére

Két-KATA Kft.

2118 Dány Zöld út 20.

tel: +36(28)465-053

email:  info@ketkata.hu

weboldal:  https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/


 
 
Címkék: kubota, permetezőgép, két-kata kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Zöld feltételek és ami mögötte van – A 12% feletti lejtőn való ...

A mezőgazdasági támogatások rendszere napjainkban jelentős változásokon megy keresztül, melynek hátterében az EU ...