TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

Gépesítés - 2023.06.23

21. századi színvonalú, automatizált alkatrészraktárt, és ultramodern, minden igényt kielégítő irodaépületet valósított meg az osztrák Mauch, amely Magyarországon elsősorban a Weidemann rakodógépek forgalmazójaként ismert.

Fontos beruházást hajtott végre a mezőgazdasági és építőipari gépeket forgalmazó osztrák Mauch GmbH & Co KG. Magyarországon a cég a német Weidemann képviseleteként ismert, amelynek kínálatában törzscsuklós kompakt „Hoftrac” rakodógépek, homlokrakodók, teleszkópos homlokrakodók, összkerék-kormányzású teleszkópos rakodók, valamint szerelékek, tartozékok és alkatrészek széles választéka szerepel.

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

A Mauch a jövőbe fektetett, amikor új alkatrészraktárt és irodaépületet hozott létre több millió eurós beruházással a felső-ausztriai Burgkirchenben, szinte teljes egészében saját forrásból. A modern fűtéstechnológiával és napelemes (fotovoltaikus) rendszerrel felszerelt komplexumot június közepén a sajtónak is bemutatták, és erre az AgrárUnió munkatársát is meghívták. Szükség is volt a terjeszkedésre, bővülésre, hiszen a Mauch mintegy 50 ezer partnernek kínál gépeket és magas szintű szolgáltatásokat.

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

Az új épületegyüttes a korábbi 60 esztendős létesítményeket váltja fel, a még magasabb ügyfélelégedettség elérése érdekében. A főépület 1600 négyzetméteres pince raktárhelyiségében tárolják a raklapos árukat, a nagyobb részegységeket. A 19 méter magasságba felnyúló, két Kardex Shuttle automata liftes tároló révén megháromszorozódott az a raktári rész, ahol a kis és közepes méretű alkatrészeket tárolhatják. Az automatizált raktárban digitalizált rendszerrel helyezik el, majd igény szerint keresik ki az alkatrészeket. Sokkal kisebb a helyigény, nincs polcról való keresgélés, és jelentősen lerövidül a végfelhasználók kiszolgálási ideje. A raktárosnak csupán be kell írnia a keresett termék azonosítóját a számítógépbe, és utána a rendszer önállóan keresi meg, és hozza le azt az 500 kg teherbírású tálcán. Pillanatok alatt, maximális pontossággal képes eligazodni a raktárban tárolt mintegy 31 ezer különböző pozíció között.

A komplexumban helyet kapott több oktatóterem is, ahol a partnerek, a szerelők, és az alkalmazottak tréningjeit, továbbképzéseit tarthatják. A telephely egy új, professzionális lakatosműhellyel is bővült, amelyhez fényezőműhely is tartozik, így a korábbiaknál még átfogóbb, speciális kérések megvalósítására is lehetőség nyílik. A Mauch a hetvenes években talált rá a Weidemannra. A professzionálisan és rendkívül rugalmasan gyártó és fejlesztő, számos innovatív megoldást hozó német cég rakodógépei a kisebb osztrák gazdaságok számára ideális megoldást jelentettek a fizikai munkafolyamatok kiváltására. Előbb csak viszonteladói voltak a márkának a bajor Weidemann képviseleten keresztül, a gyorsan felfutó értékesítésnek köszönhetően azonban a Mauchnak sikerült direkt gyári értékesítési jogot szereznie.

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

Az együttműködés azóta is kölcsönösen értékes, vannak olyan Mauch ötletek és fejlesztések, amelyek új megoldások és szabadalmak formájában a gyártási folyamatba is bekerülnek. Például az új biztonsági előírásoknak megfelelően a rakodógépeken minimum egy standardizált védőtetőnek kell lennie (a bukóváz már nem elég). Ám a szigorítás miatt így a 2 méteres bejáratokon sok rakodógép már nem férne át. Erre találta ki a Mauch a szerszámok nélkül, egyszerűen lehajtható védőtetőt, amelyből nemzetközi szabadalom lett.

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

A Mauch burgkircheni alkalmazásában jelenleg 60 szerelő, 15 szakmunkástanuló gyakornok, 27 raktáros, valamint 15 szerviz- és garanciális ügyintéző munkatárs áll. A flotta 30 profin felszerelt szervizbuszból áll, ezek végzik a kiszállásokat az ügyfelekhez. A cég célkitűzése az aftersales terület, az értékesítés utáni folyamatos szakmai segítség és támogatás erősítése. A koronavírus-járvány miatt két-három év kiesett, ezért elsődleges feladat a partnerkapcsolatok erősítése.


A Mauch GmbH & Co KG Ausztria legnagyobb családi tulajdonú mezőgazdasági és építőipari gépforgalmazója, amely 220 főt foglalkoztat, az éves bevétele pedig 115 millió Eurót tesz ki. 1938-ban alapították, a vezetőséget a család harmadik és negyedik generációja alkotja, Karl Mauch, illetve két lánya, Susanna Mauch-Autenrieth és Marie Mauch személyében.

Ultramodern központot avatott a Mauch, a Weidemann rakodógépek hazai forgalmazója

A cég 61 éve a Massey Ferguson márka forgalmazója, ez képviselte az induláskor a traktorvonalat, mellette pedig Claas kombájnokat kínáltak (a Claas már nem szerepel a portfólióban), illetve 1989 óta Weidemann képviselet, emellett 1996 óta importál és forgalmaz Merlo teleszkópos rakodókat, 2013 óta Valtra gépeket, 2016 óta pedig a teljes Fendt termékcsaládot. Mivel 1999-ben átvették az Eben im Pongau-i Grasmugg céget, azóta a termékkínálatának részei a Reform gépek is. Szintén a portfólióba tartoznak az Amazone, a Vigolo, a Farmtech és a Holzknecht márkák. Ezenfelül a Mauch számos terméket importál, többek között az Emily, Sgariboldi, Bema, Bressel&Lade, Mehrtens márkakínálatból.

AgrárUnió

Címkék: weidemann, mauch, rakodógép, raktár, központ, alkatrész, szerviz
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Gép- és technológia beszerzési támogatás nyílik a borászok ...

Több mint 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre 2027-ig a borászati üzemek technológiai fejlesztésére a Közös ...