TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Kíméletes mechanikai gyomirtást kínál a magyar gyártó új sorközművelő kultivátora

Kíméletes mechanikai gyomirtást kínál a magyar gyártó új sorközművelő kultivátora

Gépesítés - 2023.06.22

Gumiujjas kapával szerelt sorközművelő kultivátort kínált erre a szezonra új termékként a METALWOLF Kft. A munkagép kiegészíthető folyékonyműtrágya-kijuttató adapterrel is.

Újdonságot kínál a gazdáknak a géderlaki központú METALWOLF Kft., mégpedig gumiujjas kapával szerelt sorközművelő kultivátort. A magyar családi tulajdonú gyártócég bő három évtizede van a piacon, és évről évre bővülő termékkörrel áll partnerei rendelkezésére. A kínálatukban függesztett és vontatott V tárcsák, középmélylazítók, magágykészítő kombinátorok, sorközművelő kultivátorok, gyűrűshengerek, rugós simítók és sok más munkagép megtalálható, természetesen az erőgépek teljesítményéhez illeszkedően, többféle művelési szélességben.

Sorközművelő kultivátoraik 4, 6, 8 soros kivitelekben érhetők el, és az idei szezonra ez a portfólió bővült a gumiujjas kapával rendelkező változattal. A megoldás lényege, hogy miközben a sorközben a kapák végzik el a mechanikai gyomirtást, addig a sorban a gumiujjas kapák, kiegészítik tehát egymás munkáját.

A gumiujjas kapa kényszerhajtásáról egy fémujjakkal rendelkező tárcsa gondoskodik. Ennek ujjai a növények mellett függőlegesen a talajba hatolva hajtják meg a szögben álló gumiujjas kapát. A gumiujjak a növények között forognak el, és az ott lévő gyomokat eltávolítják. A gépet akkor lehet optimálisan használni, ha a kultúrnövények már egyértelműen fejlettebbek a gyomoknál, a rugalmas ujjak ekkor betemetik, vagy kitépik a fiatal gyomokat.

A legjobb eredmény elérése érdekében a kapálási sávnak minél keskenyebbnek kell lennie, 4 cm szélesség megfelelőnek számít. Kamerával feleszerelt gép esetén a csillagkerekek ujjainak távolsága akár 2 cm is lehet.

A munkagép kiegészíthető folyékonyműtrágya-kijuttató adapterrel is, így a sorközműveléssel egy időben a növény mellé kijuttatott műtrágyát a kapák rögtön be is forgatják. A rendszer leglátványosabb része a 660 literes tartály, a benne lévő folyékony műtrágya kijuttatását egy 4 kamrás elektromos (12V) membránszivattyú végzi, ami 2,8 bar nyomáson 19 l/perc folyadék mozgatására alkalmas.

Kíméletes mechanikai gyomirtást kínál a magyar gyártó új sorközművelő kultivátora

Címkék: magyar, munkagép, metalwolf, sorközművelő kultivátor, gumiujjas kapa, mechanikai gyomirtás, folyékony műtrágya
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ismertető a támogatási programokhoz – AKG, AÖP – kapcsolódó ...

A különböző támogatási programokban tiltott, valamint az azokban felhasználható növényvédő szer ...